+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli de stomac

acalaziaAcalazia este o boală care face dificilă trecerea mâncării solide și a lichidelor prin stomac. Aceasta apare atunci când esofagul își pierde abilitatea de a ajuta alimentele să coboare în stomac, iar valva musculară dintre esofag și stomac nu este suficient relaxată. Aceste probleme apar în urma deteriorării nervilor esofagului. Nu există tratament, însă simptomele acalaziei pot fi de obicei ținute sub control prin terapie sau chirurgie.

Citeşte mai mult...
 

esofag-barrettÎn cazul esofagului Barrett, țesutul tubului care face legătura între gură și stomac este înlocuit de un țesut similar cu mucoasa intestinală. Sunt diagnosticați cu această afecțiune în special persoanele care suferă de reflux gastroesofagian.

Citeşte mai mult...
 

usus2 ts dlmSindromul Dumping este caracterizat de un grup de simptome care apar în urma unei operații la stomac. Acest sindrom mai este cunoscut sub numele de sindromul postprandial precoce. Simptomele pot apărea imediat după imediat după alimentare sau la interval de câteva ore.

Deşi sindromul postprandial precoce poate afecta viața și stilul de viață al unei persoane, afecțiunea  nu pune viaţa în pericol. Sindromul Dumping poate fi ţinut sub control prin modificarea dietei.

Citeşte mai mult...
 

szeSindromul Zollinger-Ellison este o boală complexă în care una sau mai multe tumori sunt localizate în pancreas sau în partea superioară a intestinului subțire (duoden). Aceste tumori, numite gastrinoame, secretă o cantitate mare de hormon gastrină, iar stomacul produce prea mult acid. Acidul în exces, la rândul său, declanșează ulcerul peptic.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 1 din 8

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 Următor > Sfârşit >>
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii