+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Joi, 30 Ianuarie 2014 11:05

primele-semne-sarcinaUnele femei susțin faptul cǎ au simțit momentul în care au conceput bebelușul, alte femei observa semne înainte de a observa lipsa ciclului menstrual, în timp ce altele nu știu că sunt gravide timp de câteva săptămâni. Specialiștii susțin ca printre semnele foarte timpurii ale sarcinii, chiar ȋn prima sǎptǎmȃnǎ de la concepție pot aparea anumite semne respectiv: sângerare ușoară sau crampe pe mǎsurǎ ce embrionul se implanteazǎ în uter, ȋntȃrzierea menstuației, creșterea sȃnilor, obosealǎ cronicǎ, dureri de spate.

1. Obosealǎ inexplicabilǎ. Oboseala inexplicabilă este probabil semnul cel mai comun la începutul sarcinii. Medicii sfǎtuiesc femeile sǎ nu trateze oboseala excesivǎ cu cafeinǎ în cazul în care există o șansă ca acestea sǎ fie ȋnsǎrcinate.

2. Apariția aversiunilor cǎtre anumite alimente  -  Multe femei au raportat aversiuni alimentare intense ca fiind unul dintre primele semne ale sarcinii. Acestea pot fi cauzate de creșterea nivelului de hormon hCG - beta iar medicii sfǎtuies femeile sǎ evite contactul cu alimentele al cǎror miros nu ȋl suportǎ.

3 . Greață și vărsături – Greața și vǎrsǎturile pot fi unele dintre primele indicii ale unei sarcini iar de vinǎ pentru aceste simptome neplǎcute este creșterea nivelului de hormoni la ȋnceputul sarcinii. Cu toate acestea este important ca femeia sǎ se hrǎneascǎ iar specialiștii susțin cǎ o idee bună este ca femeile să mânce mese mici, pe tot parcursul zilei și o gustare ȋnainte de culcare. Lămâia și bombonale cu mentǎ pot usura greața.

De asemenea, vitaminele prenatale pot declanșa , de asemenea, senzația de greațǎ motiv pentru care nu este recomnadat ca aceste vitamine sǎ fie luate pe stomacul gol.

4. Umflarea și sensibilitate sȃnilor. Schimbările care apar la nivelul sȃnilor pot fi un semn precoce al unei sarcini. Pentru ca sensibilitatea sǎ fie redusa se recomandǎ utilizarea unui sutien sport care sǎ susținǎ mai bine sȃnii.

5 . Urinare frecventă. Nu există nicio modalitate de a evita urinarea frecventǎ,  ȋnsa daca mergeți la baie chiar înainte de somn puteți sǎ aveți un somn mai liniștit.

6. Dificultăți de respirație. Unele femei resimt dificultǎți ușoare de respirație. Acest lucru se datorează faptului că femeia are nevoie de oxigen suplimentar ca urmare a embrionului aflat ȋn  creștere. Cu toate acestea discutați cu medicul dumneavoastră dacă sunteți îngrijoratǎ sau dacă aveți oricare dintre următoarele simptome:

    Dificultǎți de respirație, care nu sunt asociate cu exercițiile fizice .

    Respiratia este dureroasǎ.

    Sentimentul de dificultate se agreveazǎ atunci cȃnd femeia stǎ ȋn poziție culcat.

7 . Modificări fizice - Dacă credeți că ați putea fi gravidă, este bine sǎ mergeți la un control ginecologic. Există schimbări la nivelul vaginului și al colului uterin pe care un clinician cu experienta le poate identifica în timpul unui examen pelvin.

 

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Sindromul premenstrual

Anticonceptionalele si modul in care acestea actioneaza

 

 

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii