+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Marţi, 02 Decembrie 2014 12:00


coccidioidomicozaFebra Valley
este o infecție fungică cauzată de organismele Coccidioides. Boala cauzează febră, dureri toracice și tuse, printre alte simptome.

Două tipuri de Coccidioides sunt cele care declanșează febra Valley. Aceste ciuperci se numesc Coccidioides immitis sau Coccidioides posadasii și se găsesc în zonele cu ierni blânde și veri foarte călduroase, de exemplu,  în deşert. 

 

 

Semne și simptome

Febra Valley este forma incipientă a Coccidioidomicozei și se manifestă prin următoarele semne și simptome:

- febră

- tuse

- dureri toracice

- frisoane

- transpiraţii nocturne

- dureri de cap

- fatigabilitate

- dureri de încheieturi

- erupţie cu pete

Uneori, erupția care însoțește febra Valley prezintă vezicule roșii, dureroase, care, în timp, devin maro. Erupția apare cu precăderea pe picioare și, câteodată, pe piept, brațe sau spate.

 

Factori de risc

- Expunerea la un mediu care conține ciupercile. Oricine inhalează sporii ciupercilor care cauzează febra Valley riscă o infecție. Unii cercetători estimează că aproape jumătate din oamenii care locuiesc în zone unde boala este frecventă au fost infectați. Persoanele care prin natura meseriei sunt expuși la praf, au șanse mai mari de a fi infectați.

- Rasa. Încă nu a fost stabilit exact de ce, dar se pare că filipinezii, hispanicii, oamenii de culoare și asiaticii sunt mai susceptibili de a dezvolta această infecție.

- Sarcina. Femeile însărcinate sunt mai vulnerabile la infecții grave cu organismele Coccidioides, în special în cel de-al treilea trimestru.

- Sistem imunitar slab. Oricine are un sistem imun slab are un risc crescut de infecție. 

- Vârsta. Adulții în vârstă sunt mai predispuși în a contacta ciupercile, din cauza sistemului imunitar slăbit.

 

Diagnostic

Febra Valley este dificil de diagnosticat doar pe baza semnelor și simptomelor sale, care sunt, de obicei, vagi și nespecifice. Pentru a depista dacă există urme de organismele Coccidioides în țesuturi, sânge sau alte secreții trebuie să se efectueze următoarele investigații:

- prelevarea sputei

- teste de sânge

 

Tratament

Majoritatea persoanelor infectate cu febra Valley nu necesită tratament. Chiar și atunci când simptomele sunt severe, cea mai bună terapie este odihna și consumare de lichide.

Dacă simptomele nu se ameliorează sau dacă există un risc crescut de complicații, medicii vor recomanda o medicație antifungică. Toate medicamentele antifungice pot avea reacții adverse serioase, dar care dispar odată cu încetarea administrării medicamentului.

 

Andra Silivestru

Citește și:

Toxoplasmoza (infectia cu Toxoplasma)

Meningita virala 

 

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii