+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Miercuri, 08 Octombrie 2014 08:30

miazaMiaza este infecția cu o larvă de muscă, care este prezentăde obicei în zonele tropicale și subtropicale, precum America de Sud și Centrală, Africa și Insulele din Caraibe. Miaza nu se poate transmite de la om la om. Pentru a evita infectarea, persoanele care călătoresc în zonele de risc trebuie săia o serie de măsuri, precum haine din materiale speciale, ce nu pot fi penetrate, dacă au vreo rana, zgârietură s ănu o lase neacoperită și netrată și să foloseascăspray-uri și creme anti țănțari și anti muște.

 

 

Cauzele apariției miazei

Există mai multe moduri prin care muștele transmit larvele lor la oameni. Unele muște își atașează ouăle lor pe țânțari și așteaptă ca țânțarii să muște oamenii și ca larvele lor să se introducă în mușcături. Larvele muștelor își fac "vizuină" în piele. Acestea larve de muște mai sunt cunoscute ca viermii șurub. Ele pot intra în pielea omului dacă acesta se plimbă în picioarele goale prin solul care conține ouă. De asemenea, muștele pot atașa larvele de hainele oamenilor, iar acestea să intre apoi în piele. Unele muște își depun larvele pe sau lângă o rana, ori în țesutul umed și mort al pielii. În plus, există și riscul ca oamenii să ingereze fără sa-și dea seama larvele muștelor.

 

Simptomele pentru miaza

În țesutul unde crește larva se va dezvolta o umflătură, care este dureroasă. Uneori, larvele de sub piele se pot deplasa. De obicei, acestea rămâne sub piele și nu călătoresc prin tot corpul.

 

Diagnosticarea miazei

Diagnosticarea se face cu ochiul liber, nu este nevoie de alte teste, umplăturile fiind vizibile.

 

 

Tratament pentru miaza

Tratamentul constă în extragerea larvelor cu pensa. Dacă este necesar se recurge la intervenția chirurgicală.

 

Autor: Alexandra Necula

Citește și:

Toxoplasmoza (infectia cu Toxoplasma)

Meningita virala

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii