+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Oftalmologie

cetitate-nocturnaOchii  vǎd obiecte în diferite tipuri de lumină. Cetitatea nocturnǎ nu  este o lipsă totală de vedere pe timp de noapte ȋnsǎ reprezintǎ o capacitate sub medie ȋn ceea ce privește posibilitatea de a  vedea pe timp de noapte sau în condiții de lumină redusă. Cetitatea noocturnǎ, spre deosebire de daltonism, nu este o tulburare în sine ci mai degrabă un simptom al unei altei boli.

Citeşte mai mult...
 

examen-oftalmologicȊn cadrul unui examen oftalmologic de rutinǎ ȋn primul rând, veți fi întrebat dacă aveți  probleme de vedere. Medicul vǎ va cere sǎ descrieți aceste probleme dar și intensitatea acestora. Dacǎ purtați deja ochelari medicul va revizui eficiența acestora, va pune apoi întrebări despre starea generala de sanatate, inclusiv  despre orice medicamente pe care le luați dar și istoricul medical al familiei.

Citeşte mai mult...
 

exoforia2Exoforia se definește drept  o formǎ de heteroforie, ȋn care există o tendințǎ de deviere in  exterior a ochilor. De asemenea, ȋn cazul esoforiei  existǎ o tendințǎ de deviere spre interior a ochiului, respectiv strabism convergent.

Citeşte mai mult...
 

exoforiaExoforia este un dezechilibru muscular care face ca ochii să se miște spre exterior, iar cu ajutorul exercițiilor oculare experții susțin cǎ pacientul ȋși poate  crește acuitatea vizuală. Se recomnadǎ ca pacientul sǎ ȋntrebe medicul oftalmolog ȋnainte de a ȋncepe aceste exerciții oculare.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 3 din 5

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 Următor > Sfârşit >>
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii