+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Luni, 24 Octombrie 2011 10:08

ScreenHunter 02 Oct. 24 11.06Societatea Română de Psihologie Experimentală Aplicată alături de Universitatea Bucureşti şi Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei organizează, cea de-a doua ediţie a Conferinţei Internaţionale, cu tema "Psihologia şi realităţile lumii contemporane"-PSIWORLD, care va avea loc în perioada 27-30.10.2011, în Bucureşti, la sediul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei.

 

La conferinţă vor participa reputaţi profesori din mediul academic internaţional, precum: Prof. Charles Alexander Nelson, Profesor de Pediatrie la Harvard Medical School, Prof. Nathan A. Fox, Director al Laboratorului de Dezvoltare a Copilului, Prof. Charles H. Zeanah, Profesor de Psihiatrie la Universitatea Tulane de Medicină, Prof. Peter Mitchell, Profesor în Psihologie şi Decanul Catedrei de Ştiinţă al Universităţii Nottingham din Malaysia, Prof. Marilyn Campbell, Profesor asociat la Universitatea de Tehnologie Queensland.

Temele principale care vor fi dezbătute în cadrul conferinţei PSIWORLD sunt: Psihologie Clinică şi Psihoterapie, Servicii Psihologice, Psihologie Educaţională, Pedagogie Psihologică, Psihologie Militară, Ştiinţele Educaţiei.

În ceea ce priveşte importanţa psihologiei aplicate în lumea contemporană, Preşedintele Societăţii Române de Psihologie Experimentală Aplicată, Prof. Dr. Mihai Aniţei, a afirmat că: "Ne propunem și prin această conferință și prin toată activitatea Societății de Psihologie Experimentală Aplicată să promovăm cercetarea experimentală veritabilă. Să promovăm o cercetare stiințifică riguroasă. Constatăm în ultimii ani că, la nivel național, este o foarte serioasă preocupare a instituțiilor naționale de învățământ, de cercetare pentru stimularea cercetării științifice. Cercetările științifice trebuie să fie aplicative, în sensul că ele trebuie să izvorască din cerințele vieții cotidiene, din viața de zi cu zi și să se întoarcă în viața de zi cu zi și să explice anumite situații și realități cu care ne confruntăm."

PSIWORLD 2011 este prima conferinţă internaţională de psihologie din România care se bucură de suportul şi indexarea internaţională, în baze de date precum Elsevier, ScienceDirect, Scopus sau Thomson Reuters Conference Proceedings Citation Index (ISI Web of Science).

Programul conferinţei poate fi accesat la adresa:

http://www.psiworld.ro/index.php/home/conference-schedule

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii