+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Joi, 26 Octombrie 2017 08:44

cfsmr logoCamera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România organizează pe data de 27 octombrie 2017, conferinţa de presă cu tema “Sistemul sanitar românesc – între legislaţia Europeană şi realităţile interne” - (Analiza FEMS - federaţia europeană a medicilor salariaţi şi solicitările către toate guvernele UE, pentru armonizarea sistemelor de sănătate şi stoparea fenomenului migraţiei), manifestare ce se va desfăşura în intervalul orar 12:00 – 14:00, la sediul CNS “Cartel Alfa” de pe Str. Lipscani nr. 53 ( centrul vechi ).

 

Dr. Victor Eşanu, Preşedintele CFSMR va aduce în discuţie în cadrul conferinţei de presă, următoarele:

1. Solicitarea FEMS către Comisia Europeană şi Parlamentul European de a aloca minim 6,9$ din PIB pentru sănătate în toate ţările UE.

2. Solicitarea FEMS către Comisia Europeană şi Parlamentul European de a acorda un salariu minim pentru medicii din UE, egal cu 2 salarii medii din ţara respectivă pentru rezidenţi şi ajungând la 3 salarii medii pentru medicii cu experienţă (salariul de bază).

3. Solicitarea FEMS către Comisia Europeană şi către Parlamentul European de a se respecta prevederile directivei 88/2003. referitor la timpul de muncă în toate sistemele sanitare din UE.

4. Asigurarea de malpraxis în instituţiile publice din România faţă în faţă cu legislaţia Europeană.

5. Legea farmaciei din România faţă în faţă cu legislaţia Europeană.

De asemenea, reamintim şi de evenimentul festiv din aceeaşi zi, de la orele 18.00, care va avea loc la Casa Universitarilor,  cu ocazia festivităţii dedicate  aniversării a 25 de ani de activitate a CFSMR.

 

DIVIZIA DE COMUNICARE&PR

SĂNĂTATEA MEDIA GROUP

Telefon: 0752.23.15.77

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii