+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Luni, 11 Ianuarie 2021 11:06
suplimente iarna copiiÎn sezonul rece, aportul de vitamine este mai redus și, tocmai de aceea, trebuie să ascultăm sfaturile medicilor, astfel încât să fim cât mai bine apărați de virusuri, bacterii sau infecții. Acesta fiind contextul, sunt două întrebări pe care părinții și le pun frecvent în această perioadă:
  • Are organismul copiilor capacitatea de a-i proteja împotriva „agresorilor externi"?
  • Este nevoie de “intervenții” pentru a crește IMUNITATEA celor mici?
Dr. Iulia Țincu, Medic Pediatru la Spitalul Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiu”, administrat de Primăria Municipiului București, prin ASSMB, vine cu câteva lămuriri pentru dumneavoastră:

„Imunitatea înnăscută evaluează progresiv, de la an la an, după ce interacționăm cu mediul înconjurător și în funcție de alimentație și de perioada de dezvoltare, devenind un scut în fața bacteriilor, virusurilor, paraziților. Vorbim despre o imunitate înnăscută, dar și despre una dobândită. O bună nutriție contribuie la crearea unei capacități de apărare împotriva infecțiilor, eficientă atât în copilărie, dar și pe termen lung. Atât medicina tradițională, cât și cea modernă, au căutat de-a lungul timpului remedii naturale pentru a lupta împotriva bolilor infecțioase.
Toate vitaminele pe care le dăm copilului trebuie să fie administrate sub atenta îndrumare a medicului pediatru, a medicului infecționist sau a medicului de familie, și în acest fel suntem siguri că nu vom greși. Sunt situații în care este nevoie și de suplimentare, sunt patologii cronice ale copilului care evoluează prin natura gravității lor cu mai multe infecții severe de-a lungul timpului și care au nevoie de ajutor din exterior. Dar și aceasta este o activitate medicală, și trebuie gândită în accord cu medicul pediatru.”​

Mai multe informații puteți afla dacă urmăriți emisiunea care abordează IMUNITATEA COPIILOR, cu Dr. Iulia Țincu, Asistent Universitar și Medic Pediatru la Spitalul Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiu”, accesând: https://www.youtube.com/watch?v=HB_KKI_5HR0&t=919s
 
Anul trecut, încă din luna martie, de la începutul pandemiei cu COVID-19, ASSMB a realizat o serie de emisiuni LIVE ONLINE care au avut și au ca scop promovarea sănătății, în mod special în rândul copiilor. Puteți găsi pe pagina de YouTube aceste emisiuni interactive, unde sunteti invitati să vă și abonați pentru a fi la curent cu noutățile, dar și recomandările în materie de sănătate pentru întreaga familie: https://www.youtube.com/channel/UCOpX14J_RgbYsQYfkcdalMA .
 
Sursa: Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) 
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii