+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Joi, 09 Februarie 2012 00:16

12 chembolizare

Chemoembolizarea hepatică reprezintă tratamentul intraarterial hepatic cu substanțe citostatice și material embolic, după cateterizarea selectivă a ramurilor segmentare care irigă tumora. Metoda permite eliberarea locală, lentă și secvențială a citostaticului la nivelul țesutului hepatic, cu ischemie indusă de injectarea materialului embolic. Se efecturează periodic, în funcție de răspunsul terapeutic.

 

În materialul didactic video pe care îl veți urmări în continuare, Explore Medicine TV prezintă cazul unui pacient în vârstă de 72 de ani, care are un hepatocarcinom, la nivelul lobului drept hepatic, în segmentul 7, la care s-a practicat o chemoembolizare hepatică, convențională, cu chimioterapic și lipiodol.

Chemoembolizarea hepatică cu lipiodol a fost realizată al Spitalul SANADOR de către dr. Bogdan Popa, medic specialist în radiologie intervențională.

 

Atenție! Acesta este un material didactic video cu conținut medical explicit! Materialul didactic video realizat de Explore Medicine TV poate fi vizualizat prin înregistrarea dumneavoastră pe site și efectuarea plății aferentă acestuia. Costul vizionării filmului dedicat limfadenectomiei este de 10 credite.

 

Video aici- Chemoembolizarea hepatica cu lipiodol

 

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii