+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Joi, 09 Februarie 2012 00:16

Ruptura de perineuRuptura de perineu este denumirea generică ce indică slăbirea aparatului musculo-aponevrotic al perineului, reducerea tonusului ţesuturilor perineale, aceasta numărându-se printre cauzele primordiale ale incontinenţei urinare la femei.

 

Ruptura de perineu este o afecțiune ce apare numai la femeile ce au născut un copil mai mare pe cale naturală, care au avut sarcină gemelară sau mai mulți copii. Ruptura de perineu se poate instala la ani de zile de când s-a produs fenomenul nașterii pe cale naturală.

Tratamentul modern al rupturii de perineu constă în montarea unei bandelete în spațiul situat în spatele mucoasei vaginale, bandeleta având rolul de a împinge vezica urinară și tot complexul vezical la locul lor în bazin.

Explore Medicine TV prezintă întregul procedeu de tratament al rupturii de perineu prin montarea bandeletei intravaginale. Fiecare timp operator este explicat de către Conf.Univ.Dr. Laurențiu Belușică, Șeful Secției de Chirurgie Generală a Spitalului de Urgență M.I.R.A. "Dimitrie Gerota" București, cel care a realizat de altfel și intervenția chirurgicală.

 

Atenție! Acesta este un material didactic video cu conținut medical explicit! Materialul didactic video realizat de Explore Medicine TV poate fi vizualizat prin înregistrarea dumneavoastră pe site și efectuarea plății aferentă acestuia. Costul vizionării filmului dedicat tratamentului rupturii de perineu este de 15 credite.

Video Ruptura de perineu

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii