+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Vineri, 15 Mai 2020 08:04

97006880 665802323983334 5798489072628400128 nConsiliul Indian pentru Relații Culturale (ICCR) aduce laolaltă lucrări ale compozitorilor, muzicienilor și interpretilor din India care au contribuit cu înregistrări  concepute în propriile lor case, în scopul compunerii unei frumoase creații muzicale numită “Luptăm împreună”.

Acest cantec este o interpretare ce leagă versurile în limba engleză cu notele și ritmurile muzicii indiene clasice, răspândind, astfel, esența Vasudhaiva Kutumbakam – lumea este o famile. Versurile sunt scrise și compuse de către Joe Alvares și interpretate de Usha Uthup, Salim Merchant, Shefali Alvares Rashid, Benny Dayal, Sonam Kalra, Chandan Bala Kalyan, Joe Alvares, Salome, Samira, iar muzica este compusă de Tubby, Pandit Ravi Chari, Pandit Rakesh Chaurasiya si Ustad Faisal Qureshi. Mesajul pe care piesa ni-l transmite tuturor în lupta noastră colectivă împotriva COVID 19 este acela de speranță, bucurie, rezilientă și spirit de luptă.

Acest virus a avut un impact imens asupra umanității, dând la o parte barierele fizice și sociale, cele între națiuni, caste, clase sociale, culoare, religii și sisteme de convingeri. Cu toate acestea, cu toții Rezistăm Împreună, oferind ajutor, împărtășind cunoștințe, punându-ne de acord și cooperând unii cu alții. Astfel, trecem peste bariere, luptând împreună ca o forţă unitară împotriva Coronavirus.

Această compoziție este o expresie a profundei noastre aprecierii și a gratitudinii față de toți care luptă vitejește împotriva COVID și care își riscă propriile vieţi pentru a le apăra pe ale noastre. Este un omagiu adus tuturor artiștilor și interpreţilor, care reprezintă moștenirea culturală a fiecărei țări și care contribuie la menținerea unei culturi vibrante și active, mai ales în aceasta perioada dificilă. Este atât un tribut, cât și o recunoaștere a nenumaratelor persoane care îi ajută, în mod discret, pe străinii, vecinii și oamenii din jurul lor în aceste momente de cumpănă. Este un mesaj adresat lumii, care transmite certitudinea că, împreună, vom învinge în lupta noastră împotriva Coronavirus și a altor astfel de provocări pe care umanitatea le întâmpină.

Aprinde o lumanare, încurajează pe cei din linia întâi, donează pentru cei nevoiași, acordă timp bătrânilor, oferă-ți timpul pentru voluntariat; oricare ar fi alegerea ta, noi sperăm ca îți va face plăcere să asculți această interpretare muzicală și că te va inspira să continui această “Lupta Comuna”.

Acesta este un cântec dedicat lumii întregi de către Ministerului Afacerilor Externe (MAE) al Indiei. Consiliul Indian pentru Relații Culturale (ICCR) este o organizație de sine stătătoare a Ministerului Afacerilor Externe, care are scopul de a construi înțelegere internațională, de a dezvolta relații culturale apropiate între India și celelalte tari, și de a proiecta puterea necoercitivă a Indiei în străinătate.

Sursa: Ambasada Indiei

 

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii