+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Joi, 06 Aprilie 2017 08:50

ministerul sanatatiiLa invitația doamnei Ruxanda Glăvan, ministrul Sănătății din Republica Moldova și a doamnei Zsuzsanna Jakab, director regional al Biroului OMS pentru Europa, ministrul Sănătății prof. dr. Florian Bodog, a participat la cel de-al patrulea Forum Ministerial al Reţelei de Sănătate Sud-Est Europeană în domeniul sănătății: „Sănătate, Bunăstare şi Prosperitate în Sud-Estul Europei în cadrul obiectivelor de dezvoltare durabilă Agenda 2030” care s-a desfășurat la Chișinău, Republica Moldova, în perioada 2 – 4 aprilie 2017.

 

Forumul a reunit reprezentanți la nivel înalt ai guvernelor statelor din Sud – Estul Europei și din alte zone și este piatra de temelie a cooperării regionale pentru sănătatea publică și bunăstare în statele din Sud-Estul Europei. Scopul principal al Forumului este de a introduce acțiuni comune regionale și naționale în regiunea de sud – est a Europei pentru implementarea și realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă Agenda 2030.

 

Evenimentul urmărește să ducă mai departe cooperarea politică și tehnică pentru un parteneriat mai strâns pe viitor, în vederea îmbunătățirii stării de sănătate a populației, echitate și responsabilitate în domeniul sănătății.

În cadrul evenimentului, ministrul Sănătății Florian Bodog, a prezidat Sesiunea a 2 - a a Forumului miniștrilor Sănătății din Europa de Sud - Est.

Cu același prilej, prof. dr. Florian Bodog a avut o întâlnire bilaterală cu ministrul Sănătății din Republica Moldova, doamna Ruxandra Glăvan, cu care a discutat posibilitatea colaborării în domeniul formării profesionale, în domeniul ortopediei-protezare de genunchi și șold, în domeniul oncologiei și tratamentul hepatitei C și cu doamna Zsuzsanna Jakab, director regional al Biroului OMS pentru Europa, în urma căreia s-a convenit organizarea unui eveniment OMS, la nivel înalt, în România, sub patronajul Guvernului, la sfârșitul acestei luni.

De asemenea, ministrul Sănătății român a avut o întrevedere cu doamna dr. Mira Jovanovski Dasic, nominalizată ca director al Secretariatului Rețelei de Sănătate din Europa de Sud-Est (SEEHN), în cadrul careia a fost abordat subiectul vaccinurilor și s-au stabilit linii de colaborare în viitor.

În acelasi context, ministrul Sănătății Florian Bodog a semnat „Angajamentul de la Chișinău”, un document finalizat în urma procesului formal de consultare multiguvernamentală, ce a avut loc în perioada iulie-decembrie 2016.

Totodată, Ministerul Sănătății a fost premiat pentru întreaga activitate din cadrul SEEHN.

 

Sursa: Biroul de Presa - Ministerul Sanatatii

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii