+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Vineri, 15 Iunie 2012 20:51

cepoi CNPȊn cadrul Conferinței Naționale a Pacienților, ministrul Sǎnǎtǎții, dr. Vasile Cepoi, a afirmat faptul cǎ alegerea pachetului de servicii medicale de bazǎ este cea mai mare problemǎ a noii legi a Sǎnǎtǎții.

 

„Pachetul de servicii medicale de bazǎ este cea mai mare problemǎ cu care ne confruntam.Veniturile din fondurile de asigurǎri nu acoperǎ serviciile de bazǎ. Pachetul este generos pe hȃrtie, dar nu poate fi respectat. Altǎ variantǎ logicǎ ar ȋnsemna sǎ creștem contribuiția la sǎnǎtate, ȋnsǎ ȋn contextul actual nu cred cǎ o sǎ ȋși asume nimeni acestǎ problemǎ. Trebuie sǎ existe o asumare politicǎ, sǎ decidem sǎ plǎtim pentru servicii care costǎ foarte scump sau sǎ decidem pentru un pachet minimal. Dacǎ știm pentru care risc ne asigurǎm, cel minor sau major, vom ști ce trebuie fǎcut. Acestea sunt problemele cu care ne confruntǎm.", a afirmat Vasile Cepoi, ministrul Sǎnǎtǎții.

Cu toate acestea, oficialul a precizat cǎ: „Serviciile medicale pe care sistemul le acordǎ fie dacǎ pacientul este asigurat sau nu, adică serviciile de urgențǎ, la care se adaugǎ și seviciile pentru pacienții asistați social, vor rǎmȃne la fel. Dacǎ nu umblǎm la pachetul serviciilor de bazǎ, nu vom reuși sǎ ȋl schimbǎm." a continuat ministrul Sǎnǎtǎții.

Pe de altǎ parte, ministrul a mai afirmat faptul cǎ noua lege a Sǎnǎtǎții nu produce interes la nivelul pacienților. Ȋn acest sens, Vasile Cepoi a afirmat cǎ: „Pe site-ul oficial existǎ informații, ȋnsǎ lumea nu este interesatǎ de legea Sǎnǎtǎții. Nici medicii nu sunt interesați de legea spitalelor, existǎ o lipsǎ de interes din partea populației. Consider cǎ trebuie sǎ trezim conștiința publicǎ, pentru a trezi pacienții. Avem o acțiune proprie a Ministerului Sǎnǎtǎții care include opt conferințe care vor informa asupra legii Sǎnǎtǎții.", a afirmat ministrul ȋn cadrul Conferinței Naționale a Pacienților.

Conferinţa Naţională a Pacienţilor este organizată de Sănătatea Media Group, în parteneriat cu Alianţa pentru Sănătate din România şi Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor

 

Citește și:

Casele de sanatate, transformate in case mutuale de asigurari de sanatate

Coplata va fi legiferata in curand, a afirmat prof. univ dr. Florian Popa in cadrul Conferintei Nationale a Pacientilor

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii