+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Duminică, 09 Iulie 2017 13:06

19961281 1227064887415462 5527025868967756172 nSub patronajul Ministerului Sanatatii si al Ministerului Justitiei a inceput astazi, la Praga, Congresul organizat de Academia Internationala de Drept si Sanatate Mintala. Maine, 10 iulie 2017, Dr. Simona Maria Vladica va prezenta o lucrare stiintifica cu titlul "Mediation and psychological counseling for separated parents as a way to reduce the risk of parental alienation debut", in cadrul sedintei inaugurale a unei asociatii europene preocupata de alienarea parentala.

 

"Am ales sa-mi petrec anul acesta ziua mea de nastere la acest congres pentru ca acesti copilasi, pe care nu o sa-i cunosc niciodata (pe majoritatea dintre ei) au nevoie de sprijinul si implicarea mea.

Sunt aici pentru toti copiii ai caror parinti divorteaza si uita ca micutii lor au nevoie de ambii parinti si ca isi iubesc amandoi parintii. Sunt aici pentru ca acesti parinti trebuie ajutati sa isi auda copiii si sa ii poata intelege atunci cand le cer sa le pese de ei si sa nu ii mai arunce in mijlocul unei dispute prioritar emotionala ce se deruleaza intre cei doi fosti parteneri, disputa care nu trebuie sa ii afecteze.

Sunt aici ca sa promovez medierea ca cea mai eficienta metoda pentru stabilirea modului in care vor continua relatiile dintre parinti dupa ce nu mai locuiesc impreuna. Apeland la mediere inca de la inceputul conflictului ivit intre parinti putem preveni aparitia abuzurilor ulterioare si mai ales, putem preveni instalarea si dezvoltarea alienarii parentale!

In MEDIERE putem opri cresterea intensitatii conflictului dintre parinti daca se apeleaza cat mai rapid la noi, mediatorii. In mediere in prim plan este copilul si relatia parinte-copil. In mediere nu trebuie sa dovediti nimic nimanui. Prin mediere incercam sa ramanem parintii copiilor nostri chiar si dupa separare.

Sunt aici pentru ca cred cu tarie ca exista specilisti, colegi psihologi, care ii pot ajuta pe toti cei care simt ca nu pot face fata singuri unei separari de fostul partener. Caci de asta exista psihologi: sa apelam la ei atunci cand avem nevoie! In loc sa se apeleze la razbunare, la colectarea de probe pentru a-l pedepsi pe celalalt si pentru a-si nimici singuri urmatorii ani din viata, ii indemn pe toti sa urmeze macar 5 sedinte de consiliere psihologica la inceputul sau in timpul divortului atunci cand se simt… coplesiti.

Sunt aici pentru ca avem nevoie de copiiii nostri ca viitori adulti sanatosi. Ca societate, avem nevoie ca acesti copii ignorati si folositi de unii dintre parintii lor in scopul de a demonstra nu stiu cui nu stiu ce, sa poata deveni adulti sanatosi la cap, maine. Cum totul este ciclic in viata asta, sa ne gandim ca ce copii crestem astazi, asa adulti avem maine!

P.S. Este fantastic faptul ca acest congres are loc intr-o Universitate. Consider ca acesta este locul cel mai potrivit pentru astfel de manifestari dedicate stiintei. Ma simt excelent in acest loc. Imi lipsesc doar studentii, insa poate ne organizam si facem si noi la Bucuresti la Facultatea noastra o asemenea manifestare", afirma Dr. Simona Maria Vladica, psiholog si mediator autorizat.

 

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii