+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Luni, 28 Ianuarie 2013 14:39

stetoscop2Un studiu realizat de cǎtre un furnizor internațional de asigurări private de sănătate a comparat sumele lunare plǎtite de romȃni cǎtre CNAS și primele lunare plǎtite pentru o asigurare privatǎ de sǎnǎtate.

 

"Este foarte trist că oamenii care ȋși plǎtesc taxele nu pot beneficia de tratamentul medical pe care ȋl meritǎ. Este bine cunoscut faptul cǎ sistemul de sǎnǎtate din Romȃnia nu este dezvoltat suficient pentru a oferi cele mai bune servicii medicale pentru toți cetǎțenii. Este cu atȃt mai trist cǎ romȃnii se aflǎ ȋn imposibilitatea de a accesa servicii medicale private pe baza contribuției lunare. Acesta este un sistem unic care nu se întâlnește nicăieri altundeva ȋn Europa și cred cǎ Guvernul ar trebui sǎ regȃndeascǎ aceastǎ organizare și sǎ implementeze sistemul celor 3 piloni: fonduri din partea statului, din sectorul privat și din asigurǎrile private de sǎnǎtate.", spune Zahal Levy, președintele companiei de asigurări private de sănătate, se aratǎ ȋntr-un comunicat de presǎ.

Cercetarea a demonstrat faptul cǎ taxele lunare medii plătite de un cetǎțean romȃn, care are un venit mediu brut de puțin peste 2000 Ron, cǎtre fondul național de sǎnǎtate sunt de aproximativ 200 Ron. Cu toate acestea, contribuția lunarǎ oferǎ acces doar la spitalele de stat și la ȋngrijire medicalǎ ȋn Romȃnia, fǎrǎ a acoperi servicii complete ȋn clinici sau spitale private.

Conform analizei, dacǎ pacientul care alege o asigurare privatǎ achitǎ aproximativ 400 de Ron pe lunǎ, atȃt cȃt costǎ o asigurare pentru adulții de pȃnǎ la 40 de ani, acesta are acces la servicii medicale de ȋnaltǎ calitate ȋn clinicile și spitalele din ȋntreaga Europǎ, iar analizele și tratamentele sunt, de asemenea, acoperite. Mai mult, studiul atrage atenția asupra faptului cǎ deși romȃnii plǎtesc lunar bani cǎtre CNAS, contribuția nu le va asigura accesul decȃt la serviciile oferite de spitalele de stat.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Victor Ponta sustine proiectul privind sistarea finantarii spitalelor private

Ministerul Sanatatii va sista finantarea spitalelor private din banii publici

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii