+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Marţi, 14 Februarie 2012 10:17

hamburgerSpecialiştii susţin că excesul de mâncare creşte îngrijorător de mult riscul de a dezvolta o boală precum Alzheimer. Aceştia afirmă că reducerea caloriilor şi un stil de viaţă sănătos pot întârzia bolile care afectează creierul.

Consumul exagerat de alimente dublează riscul de apariţie a deprecierilor cognitive uşoare, precum şi a pierderilor de memoriei, care pot duce la Alzheimer, anunţă specialiştii.

La studiu au participat 1.233 de persoane cu vârste cuprinse între 70 şi 89 de ani, care nu sufereau de demenţă. Dintre aceştia, 163 au avut deprecieri cognitive uşoare, observându-se că, cu cât cantitatea de calorii consumate zilnic era mai mare, cu atât riscul de a dezvolta deprecieri cognitive uşoare creştea.

Oamenii de ştiinţă atrag atenţia că alimentaţia de 2100 până la 6000 de calorii dublează riscul de deprecieri cognitive uşoare, informează Express.co.uk

Autorul studiului, Dr Yonas Geda, cercetător la clinica Mayo din Scottsdale, Arizona, reaminteşte că o alimentaţie sănătoasă poate fi un mod simplu de a preveni pierderile de memorie pe măsură ce îmbătrânim.

Citeşte şi:

Terapia ocupationala, un remediu eficient pentru bolnavii de Alzheimer

Barbatii sunt mai predispusi la pierderi de memorie

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii