+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Miercuri, 05 Aprilie 2017 12:04

Lamia Beligan 1Lamia Beligan, minunata actriță româncă ce a adus-o la viață pe Vivien Leigh, a jucat un spectacol al piesei „Ultima conferință de presa‟, în data de 2 aprilie 2017, la Teatrul Excelsior, în dar pentru copiii cu autism ai centrelor Asociației de Terapie Comportamentală Aplicată – ATCA.

Reprezentația a avut loc cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, în parteneriat cu Teatrul Excelsior și Primăria Municipiului București.

În urma acestui spectacol-unicat, s-au strâns sumele necesare pentru 105 ore de terapie pentru micuții cu autism din centrele ATCA. .

"Sunt fericită! Pentru mine a fost o seară împlinită. Mă bucur că am putut să fac acest dar copiilor cu autism ai centrelor ATCA. Mulțumesc Ancăi Dumitrescu, președinta ATCA, pentru că mi-a fost dată șansa acestui gest. Mulțumesc Teatrului Excelsior care găzduiește spectacolul și care a venit imediat în întâmpinarea acestui demers și sper din tot sufletul că banii care s-au strâns din vânzarea biletelor să acopere cât mai multe ședințe de terapie pentru acești copii.", a declarat Lamia Beligan la finalul spectacolului.

Marea actriță a încheiat reprezentația în uralele și aplauzele spectatorilor care au venit să vadă o piesă unică și să facă o faptă bună, donând cei 30 de lei, prețul biletului, pentru viitorul micuților care au multă nevoie de ajutor. 

Mai mult, partenerul evenimentului, Solaris Plant, a oferit surprize delicioase pentru 15 spectatori, în cadrul unei tombole organizate la finalul reprezentației. Cei 15 norocoși au plecat acasă cu un coș plin de bunătăți de la Solaris Plant, o companie care se implică activ în faptele bune pentru misiuni sociale care au nevoie de sprijin. 

Fondurile obținute din vânzarea biletelor vor ajuta cei 110 copii cu autism ai centrelor ATCA să-și continue terapia atât de necesară lor, pentru o viață în condiții mai bune.

Terapia este vitală pentru copiii cu autism și este aproape un lux pentru majoritatea părinților. Fiecare copil are personalitatea lui, calități și slăbiciuni, astfel că, doar cu răbdare și perseverență se pot obține rezultate care să îmbunătățească viața unor astfel de copii.

Sursa: Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii