+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Luni, 07 Ianuarie 2013 12:42

eugen-nicolaescuEugen Nicolăescu este noul ministru al Sǎnǎtǎții dupǎ ce acesta a fost numit ȋn funcție de cǎtre premierul Victor Ponta. Ȋn cadrul ceremoniei de preluare a portofoliului Sănătăţii, ministrul a anunțat care sunt principalele sale obiective ȋn ceea ce privește ministerul pe care ȋl conduce.

 

„Cred că acest mandat va fi cel mai greu, pentru că aşteptările populaţiei sunt imense, iar oamenii vor o schimbare reală şi serioasă în sistemul sanitar. Din această cauză activitatea mea va sta sub semnul dialogului cu toţi cei interesaţi de sistem, cu societatea civilă, asociaţii profesionale sau ale pacienţilor, dar în special cu profesioniştii din sistem şi comisiile de specialitate ale Parlamentului României pentru că mare parte a deciziilor vor fi politice.", a declarat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolǎescu, se aratǎ ȋntr-un comunicat de presǎ.

Mai mult, oficialul afirmǎ cǎ primul obiectiv a fost deja îndeplinit prin numirea lui Raed Arafat în funcţia de secretar de stat şi prim-adjunct al ministrului, ȋn timp ce un alt obiectiv important se referă la reorganizarea Institutului Naţional de Cercetare –Dezvoltare Cantacuzino şi, în special, la identificarea fondurilor necesare pentru finalizarea investiţiei la această unitate: „În anul 2013 vom face programe şi proiecte şi vom pregăti o serie de documente pentru atragerea fondurilor suplimentare în sistem. România trece printr-o perioadă dificilă, resursele sunt limitate şi fiecare ban trebuie chibzuit şi folosit unde este necesar.", a adǎugat reprezentantul Ministerului Sǎnǎtǎții.

Referindu-se la taxa de viciu, ministrul Sănătăţii a explicat că aceasta nu este o taxă suplimentară, dar și faptul cǎ taxa de viciu reprezintă o parte din nivelul accizelor pe care statul le percepe pentru alcool şi tutun. Ministrul a subliniat că doreşte o creştere a sumelor pentru Sănătate deduse din acciză, precum și faptul cǎ acest demers depinde de discuţiile care vor avea loc cu specialiştii în finanţe. Eugen Nicolăescu a mai deținut funcţia de ministru al Sănătăţii în perioada 22 august 2005 – 22 decembrie 2008.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Eugen Nicolaescu, propus la conducerea Ministerului Sanatatii

Raed Arafat, numit secretar de stat si prim-adjunct al ministrului Sanatatii

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii