+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Vineri, 09 Martie 2012 10:14

poliartrita reumatoidaPersoanele cu poliartritǎ reumatoidǎ prezinta un risc mai crescut de a dezvolta o tulburare de ritm cardiac numitǎ fibrilație atrialǎ, se aratǎ ȋntr-un nou studiu realizat de cercetǎtorii de la Universitatea din Copenhaga, Danemarca.

Cercetarea a implicat mai mult de patru milioane de persoane din Danemarca, dintre care mai mult de 18.000 de persoane sufereau de poliartritǎ reumatoidǎ, aceștia fiind urmǎriți pe o perioadǎ medie de cinci ani.

Rezultatele studiului au arǎtat faptul cǎ persoanele cu poliartritǎ reumatoidǎ au avut un risc cu aproape 40% mai ridicat de a dezvolta fibrilaţie atrială, comparativ cu populaţia sǎnǎtoasǎ.

Astfel, riscul de a dezvolta fibrilație atrialǎ era de 8,2 la 1.000 de persoane, ȋn timp ce riscul de a dezvolta fibrilație era de şase la 1.000 de persoane ȋn rȃndul populaţiei generale, informeazǎ Msn Health.

Cercetǎtorii recomandǎ ca pacienții care suferǎ de aceastǎ boala să fie supuși unui screening-ul anual privind factorii de risc cardiovasculari, iar această procedură să includă și screeningul pentru fibrilația atrialǎ, informeazǎ Msn Health.

Aceștia au mai evidențiat faptul că inflamația joacǎ un rol important în dezvoltarea fibrilației atriale și a accidentului cerebral vascular, iar controlul inflamației este important pentru persoanele care suferǎ de poliartritǎ reumatoidǎ, nu numai pentru a atenua simptomele bolii, dar și pentru a reduce nevoia de medicamentație, care poate avea un impact negativ asupra sǎnǎtǎții inimii.

Studii anterioare au evidențiat faptul cǎ pacienții cu poliartiritǎ reumatoidǎ prezintǎ un risc mai crescut de a devolta infarct miocardic, insuficiențǎ cardiacǎ, precum și accident vascular cerebral.

Citește și:

 

Osteoporoza, boala oaselor fragile

Fractura de șold, cauză a morbidității în rândul vârstnicilor

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii