+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Joi, 11 Februarie 2016 14:20

dr horac89biu suciu c899eful ibcvt 362x250

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a anunţat joi că aici urmează să aibă loc o nouă premieră naţională. Este vorba despre transplantarea unui cord primului pacient român care a avut implantat un dispozitiv de reglare a debitului cardiac, denumit inimă artificială.

Cordul urmează să sosească de la Timişoara cu un elicopter, iar operaţia ar trebui să se încheie în jurul orei 14,00.
În urmă cu un an, la IUBCvT Târgu Mureş, o echipă condusă de dr. Horaţiu Suciu, asistat de dr. Bojan Biocina din Croaţia şi dr. Peter Branecky din Germania, a efectuat primul implant de reglare a debitului cardiac din România.
La acel moment, inima artificială a fost implantată unui pacient în vârstă de 44 de ani din Suceava, dispozitivul fiind introdus în interiorul ventriculului stâng, iar acesta absoarbe tot sângele din ventricul punând în repaus muşchiul inimii care nu făcea faţă acestei sarcini. Dr. Suciu spunea că acest tratament modern este un procedeu complementar, vine în ajutorul pacienţilor cu insuficienţă cardiacă severă, care le oferă şansa de a supravieţui până la efectuarea unui transplant de cord.
Acesta a arătat că există pacienţi care stau de 6-7 ani pe un astfel de dispozitiv şi că, începând din 15 ianuarie 2015, România se aliniază unor standarde internaţionale în tratamentul modern al insuficienţei cardiace. În Germania, procedura a fost introdusă din anii 2007-2008, iar în Croaţia, în 2008.
 
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii