+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Vineri, 05 Februarie 2016 13:57
Din dorinta de a identifica modalitati si solutii pentru asigurarea locurilor de specializare de care sa beneficieze un numar cat mai mare de absolventi ai universitatilor de medicina,  Ministerul Sanatatii a organizat consultari cu reprezentantii federatiilor studentesti, cu reprezentanti ai absolventilor din anii precedenti precum si cu reprezentanti ai universitatilor de medicina din intreaga tara.
In urma acestor consultari reprezentantii Ministerului Sanatatii au decis ca solutia optima consta in organizarea unei sesiuni extraordinare  a examenului de rezindentiat in primavara anului 2016, pentru locurile ramase vacante in  tara. 
Aceasta sesiune va fi organizata la nivel national, va include subiecte unice de examen, in baza bibliografiei utilizate pentru sesiunea din toamna anului trecut.
Ministerul Sanatatii va anunta in scurt timp data si modul de organizare a acestei sesiuni extraordinare.
Totodata, in urma consultarilor desfasurate in ultima perioada, Ministerul Sanatatii a decis ca organizarea  sesiunii examenului de rezidentiat din toamna anului 2016 sa se desfasoare, de asemenea, la nivel national si bazat pe subiecte unice. Bibiliografia utilizata pentru aceasta sesiune de examene va fi alcatuita din “Compendiul de specialitati medico-chirurgicale” elaborat de un colectiv multidisciplinar format din cadre didactice de la toate universitatile de medicina si farmacie, sub coordonarea prof.dr.Victor Stoica si prof.dr.Viorel Scripcaru.
Metodologia  examenului de rezidentiat, sesiunea 2016, va fi anuntata dupa noi consultari ale reprezentantilor Ministerului Sanatatii cu federatiile studentesti de profil.
 
Sursa: Ministerul Sanatatii
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii