+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Joi, 30 August 2018 16:04

simona vladica conferinta alienareAstăzi, 30 august 2018 au început lucrările științifice pentru conferința internațională despre alienarea parentală – abordări juridice și de sănătate mintală, intitulată “Landmark Legal and Mental Health Conference. Moving Upstream – Addressing the problem of parental alienation in Europe”, manifestare organizată de Asociația Europeană a Practicienilor în alienare parentală, desfășurată în Londra, Marea Britanie, în perioada 30-31 august 2018.

 

Scopul conferinței este acela de a explora fenomenul alienării parentale și de a lua în considerare legătura dintre sănătatea mintală și latura juridică, aspecte necesare pentru găsirea și promovarea unor soluții de succes în aceste cazuri complexe de alienare parentală. Toți participanții vor avea oportunitatea de a interacționa cu speakerii în cele două zile de conferință.

România este și ea prezentă la această conferință internațională printr-un reprezentant și anume specialistul în alienare parentală, Dr. Simona Maria Vlădica, doctor în psihologie.

Dr. Vlădica  a prezentat astăzi, lucrarea științifică cu titlul “Comparative case studies in legal management. Lessons from Romania: What difference does it make when PA is criminalised?”.

„Milioane de copii cad prada acestui flagel care a cuprins societatea actuala din lumea intreaga: ALIENAREA PARENTALA. Timp de doua zile vom analiza ce poate fi facut pentru a preveni raspandirea acestui fenomen, ce putem face pentru a-l stopa si cum putem interveni la nivel legislativ pentru a descuraja parintii alienatori.

In Romania viitorii judecatori iau contact cu acest concept inca din primul an de studiu la Institutul National al Magistraturii, ceea ce este mai mult decat incurajator.
Multi judecatori sau procurori participa deja la diferite conferinte sau workshop-uri pe acest subiect, insa este necesar sa existe eforturi sustinute in aceasta directie pe mai multe planuri. Mai mult, avem nevoie de implicarea si suportul colegilor din media si de politicieni mai aplecati spre durerile copiilor nostri.
De ce? Pentru ca avem nevoie de copii sanatosi! Avem nevoie de adulti fara traume majore provenite dintr-o copilarie din care a lipsit dragostea unuia dintre parinti...” a concluzionat Dr. Simona Maria Vlădica prezentă la conferință.

Subiectele abordate în cadrul conferinței internaționale reprezintă probleme importante de sănătate publică. Speakerii, 16 profesioniști din domeniul sănătății mintale și juridice sunt specialiști de renume în alienarea parentală a copilului: Sir Paul Coleridge, William Bernet, MD, Francesca Wiley QC, Anna McKenna QC, Steven Miller, MD, Simona Vladica, Ph.D., Judge Lana Peto Kujundzic, Brian Ludmer, Amy Baker, Ph.D., Hamish Cameron Ph.D., Karen Woodal Ph.D., Linda Gottlieb, Prof. Dr. Gordana Buljan Flander, Sietske Dijkstra Ph.D.,  Nick Woodall, Darren Spooner.

Pentru mai multe detalii puteți accesa site-ul conferinței https://spark.adobe.com/page/GSWCMSC1EZwCc/

 

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii