+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Marţi, 30 Octombrie 2012 14:37

liceu-2Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti a început șirul întâlnirilor dintre profesorii universității și elevii liceelor de profil din Capitală. Sesiunile informative cuprind discuții între profesorii universității și viitorii candidați, precum și proiectarea unui spot de prezentare a universității.

 

Prima întâlnire de acest gen a avut loc la Colegiului Naţional Spiru Haret din Bucureşti, unde dr. Laurențiu Belușică, conferențiar unversitar la Catedra de Chirurgie Generală din cadrul UMF "Carol Davila" le-a prezentat elevilor liceului oportunitățile de dezvoltare într-o astfel de universitate, dar și aspecte legate de această meserie. "Profesia de medic, considerată cea mai nobilă dintre meserii, a început să revină în atenția tinerilor care aspiră la o carieră care le va satisface atât dorința de cunoaștere, cât și menirea, pe care o are fiecare om dealtfel, de a-și ajuta seamănul și de a fi folositor societății", le-a povestit conf. univ. dr. Laurențiu Belușică.

Elevii au primit cu deschidere toate sfaturile și informațiile din partea reprezentanților universității, punând la rândul lor întrebări și exprimându-și doleanțele. „Mi-a plăcut foarte mult prezentarea, am aflat lucruri interesante despre medicină care m-au făcut să îmi doresc și mai mult să intru la Facultatea de Medicină. Le mulțumesc organizatorilor pentru oportunitatea oferită", a declarat un elev de clasa a XII-a de la Colegiul Naţional Spiru Haret din Bucureşti.

U.M.F. "Carol Davila" vine în sprijinul celor care vor să urmeze o carieră în domeniul medicinei, dar și celor care nu sunt încă hotărâți, dezvăluindu-le frumusețile, dar și greutățile medicinei prin intermediul unor acţiuni de prezentare a universităţii desfăşurate în cadrul celor mai importante licee de profil din Bucureşti.

Pe lista liceelor ce urmează a fi vizitate de profesorii U.M.F. "Carol Davila" se află și Colegiul Național Sfântul Sava, pe data de 31 octombrie, Liceul Teoretic C.A. Rosetti, pe data de 2 noiembrie, Colegiul Național "Mihai Eminescu" București – 12 noiembrie, Liceul Teoretic Eugen Lovinescu din București – 13 noiembrie și Colegiul Național Gheorghe Lazăr – 20 noiembrie.

Autor: Diana Tudor

 

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii