+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Marţi, 21 Februarie 2012 15:48

vaccinUn vaccin experimental ȋmpotriva hepatitei C a fost testat cu succes la om, spun cercetǎtorii de la Universitatea Oxford, din Marea Britanie.

O caracteristică a hepatitei C (VHC) constă în imprevizibilitatea evoluției sale. Unele persoane pot fi infectate, iar apoi sǎ ȋnceapǎ procesul de afectare treptatǎ a ficatului, în timp ce un număr destul de mic de persoane par a avea imunitatea suficient de mare pentru a lupa cu virusul imediat după infectare, informeazǎ Medical News Today.

Cercetǎtorii sperǎ ca vaccinul contra hepatitei C sǎ dezvolte la toți pacienții rǎspunsuri imune așa cum se ȋntamplǎ ȋn cazul unor sisteme imune naturale. Aceștia afirmǎ cǎ o caractersticǎ importantǎ a acestui studiu este faptul cǎ virusul este atacat ȋn anumite puncte din interiorul sǎu, decȃt tradiționala abordare de atacare a virusului din exterior.

Conducǎtorul studiului, Paul Klenerman, afirmǎ cǎ studiul a trecut de prima fazǎ (scopul studiului fiind de a stabili dacǎ vaccinul contra hepatitei C este sigur și dacǎ genereazǎ rǎspunsuri imunitare), ȋnsǎ va mai dura cȃțiva ani pȃnǎ va fi perfecționat.

Ȋn prezent, nu există vaccin pentru virusul hepatitei C (VHC), un agent patogen transmis prin sânge, acesta fiind unul din cele mai importante cauze ale bolii hepatice cronice din lume. Boala hepaticǎ este, ȋn acest moment, principalul motiv pentru care se fac transplanturi de ficat, 170 de milioane de oameni din ȋntreaga lume fiind infectați cu virusul hepatitei C.

Citește și:

Hepatita virala B

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii