+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu
Joi, 18 Aprilie 2013 10:14

vitaminaD-femeieFemeile care au cantitǎți mai mari de vitamina D ȋn organism au un risc de trei ori mai mic de a dezvolta fibrom uterin, afirmǎ cercetǎtorii.


Pentru a ajunge la aceste concluzii, specialiștii au monitorizat 1.036 de femei cu vârste cuprinse între 35 şi 49 de ani. Acestora li s-au recoltat probe de sȃnge pentru a descoperi cantitatea de vitamina D pe care o aveau organism, iar rezultatele au arǎtat faptul cǎ voluntarele care aveau un nivel mai crescut de 25-hidroxi D în sânge, aveau șanse mai mici de a dezvolta fibrom uterin, scrie descoperǎ.ro
Cercetǎtorii au mai afirmat cǎ riscul de fibrom a fost mai mic la femeile care petreceau o orǎ la soare decȃt ȋn cazul celor care stăteau mai puţin de o oră în lumina soarelui, dar și faptul cǎ expunerea la soare reduce riscul de fibrom uterin cu 40%. Astfel, pentru un stil de viațǎ sǎnǎtos, femeile au nevoie de mai mult de 20 de nanograme de vitamina D de pe milimetru de sânge. Fibromul uterin este o tumoare benignǎ ce se dezvoltǎ ȋn uter și care produce simptome precum durere și sȃngerǎri.


Autor: Lavinia Radu


Citește și:
Suplimentele de vitamina B9 in timpul sarcinii reduc cu aproape 40% riscul de autism
Suplimentele de vitamina C pot creste riscul de calculi renali

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii