+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Chirurgie generala

operatie-chist-ovarianChisturile ovariene sunt formațiuni de diverse dimensiuni care se formează pe ovare. "În perioada menstruală, se formează un chist pe unul dintre ovare, iar luna ce urmează se va forma un alt chist pe celalalt ovar", explică conf. univ. dr. Laurențiu Belușică, șeful secției de Chirurgie Generală din cadrul Spitalului M.I.R.A. "Dimitrie Gerota" din București. La terminarea perioadei de menstră, chisturile se vor sparge eliberând ovulul, care va fi fecundat sau nu. 

Citeşte mai mult...
 

melanom-belusicaMelanomul este o formațiune tumorală, a cărei apariție este favorizată de expunerea la soare a unei alunițe. Dr. Laurențiu Belușică, șeful seției de Chirurgie din cadrul Spitalului M.I.R.A. Dr. „Dimitrie Gerota" din București, avertizează asupra aspectelor care ar trebui să ne trimită la medic: creșterea în dimensiune a aluniței, schimbarea formei acesteia, modificarea culorii sale sau sângerarea aluniței.

Citeşte mai mult...
 

 

histeroctomieHisterectomie totală cu anexectomie bilaterală presupune procedura chirurgicală prin care are loc extirparea uterului, a colului uterin, precum și a ambelor ovare. În funcție de vârsta pacientei, operația poate fi mai mult sau mai puțin conservatoare, în sensul că în cazul unei femei  cu vârstă sub 40 de ani, vârsta până la care o femeie este considerată fertilă, se va lua în considerare păstrarea ovarelor, a părții sănătoase a uterului sau după caz, scoaterea uterului și păstrarea colului uterin, pe când, la o femeie de la 50 de ani în sus, când deja nu se mai pune problema unei sarcini, se  recomandă histerectomie totală cu anexectomie bilaterală.

Citeşte mai mult...
 

Litiaza biliară se defineşte ca prezenţa calculilor în tractul biliar. Calculii se pot forma în orice segment al tractului biliar, dar mai frecvent în vezicula biliară. Litiaza este semnificativ mai frecventă la femei decât la bărbaţi, şi la vârstă avansată. Majoritatea persoanelor cu litiază veziculară (70-80%) sunt asimptomatice. Litiaza devine boală propriu-zisă în prezenţa durerilor şi a complicaţiilor. Calculii în calea biliară principală sunt prezenţi la 10-15% dintre persoanele cu calculi veziculari, mai ales la persoanele în vârstă.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 2 din 2

<< Început < Anterior 1 2 Următor > Sfârşit >>
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii