+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Medicina Alternativa

ienupar Ienupǎrul (Juniperus communis) este un arbust cu proprietǎți antiseptice și diuretice. Crește ȋn zonele submontane și montane, ȋn special ȋn locurile unde se poate bucura de lumina soarelui. Ȋn scop medicinal se utilizeazǎ boabele de ienupǎr. Ienupǎrul este utilizat pentru problemele digestive, inclusiv de diaree, flatulență, arsuri la stomac, balonare, precum și pierderea poftei de mâncare, ȋn infecții gastro-intestinale dar și ȋn cazul viermilor intestinali. Este, de asemenea, utilizat pentru infecții ale tractului urinar și pentru pietre la rinichi.

Citeşte mai mult...
 

chimen Chimenul (Carum carvi) este o plantǎ cultivatǎ ȋn zonele deluroase și de munte. De la aceastǎ plantă se utilizeazǎ, ȋn scopuri medicinale, ȋn special semințele. Oamenii utilizeazǎ chimenul pentru problemele de digestie, inclusiv diaree, colici, spasme intestinale sau balonǎri. Chimenul mai este, de asemenea, utilizat pentru acțiunea sa diureticǎ, ca afrodisiac, stimuleazǎ menstruația, stimulează lactația dar este și un bun antimicrobian.

Citeşte mai mult...
 

brad Bradul (Abies alba) este un arbore ce se dezvoltǎ ȋn zona alpinǎ, frunzele sale au formǎ de ace iar acesta ȋnflorește ȋn lunile mai și iunie. Ȋn scop medical se utilizeazǎ frunzele, rǎșina și mugurii.

Citeşte mai mult...
 

albastrele Albǎstrelele (Centaurea cyanus) sunt plante erbacee a cǎror tulpinǎ este acoperitǎ cu puf, iar florile plantei sunt de culoare albastrǎ, albastru-violet, violet-roz si chiar alb. Ȋn scop medicinal se utilizeazǎ doar florile albastre recoltate ȋn lunile iulie – august pe vreme uscatǎ pentru a beneficia de toate proprietǎțile plantei.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 7 din 12

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii