+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Medicina Alternativa

valeriana Valeriana (Valeriana officinalis) este cunoscută pentru efectul sǎu sedativ. Planta este utilizatǎ cu succes ȋn traterea insomniei, a anxietǎții, a episoadelor depresive dar și a problemelor cardiovasculare, ȋncǎ din Grecia și Roma Anticǎ.

Citeşte mai mult...
 

trei-frati-patati Trei frați pǎtați (Viola tricolor) este o plantǎ medicinalǎ cu proprietǎți calmante utilizatǎ pentru tratamentul problemelor pulmonare (bronșite, tuse uscată și astm), precum și pentru erupții cutanate sau eczeme. Este o plantǎ bogatǎ ȋn saponozide, flavonoide, carotenoide, ulei volatil dar și ȋn vitaminele C și A. De asemenea, curǎțǎ sȃngele de toxine, este diuretic, eliminǎ secrețiile bronhice și are efect ușor laxativ.

Citeşte mai mult...
 

catina Cǎtina (Hipophae rhamnoides) este o plantǎ care iubește soarele dar, ȋn același timp, are și o mare rezistențǎ la secetǎ și la ger. Frunzele și florile de cătină sunt utilizate pentru tratarea artritei, ulcerelor gastro-intestinale, ȋn tratamentul gutei dar și al rujeolei.

Citeşte mai mult...
 

papadia Pǎpǎdia (Taraxacum officinale) este o sursǎ bogatǎ de vitamina A B, C, și D precum și de fier, potasiu, zinc și calciu. În mod tradițional, rădăcinile și frunzele de pǎpǎdie au fost utilizate pentru a trata probleme hepatice și afecțiuni ale bilei. Nativii americani utilizau păpădia fiartǎ în apă pentru a trata bolile de rinichi, bolile de piele, arsurile la stomac, dar și diareea. În medicina tradițională chineză, păpădia era utilizatǎ pentru tratamentul bolilor de stomac, al apendicitei, și trata lipsa laptelui la femeile lǎuze. În Europa, pǎpǎdia este utilizatǎ ca remediu ȋmpotriva febrei, a furunculelor, a problemelor oculare, a diabetului dar și ȋn caz de diaree.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 8 din 12

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii