+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Medicina Alternativa

levantica Levǎnțica sau lavanda este utilizatǎ pentru proprietǎțile sale medicinale de secole ȋntregi, existȃnd o perioadǎ ȋn istorie ȋn care aceastǎ plantǎ nu putea sǎ lipseascǎ din case oamenilor. Lavanda are rol de stimulent nervos, atenueazǎ durerile musculare, induce un somn liniștit, atenueazǎ dureri de cap, reumatismul și induce pofta de mȃncare.

Citeşte mai mult...
 

gentiana Gențiana este o plantǎ de aproximativ 20-60 cm, cu o tulpinǎ dreaptǎ și cilindricǎ. Frunzele sunt mari și ovale iar florile sunt de culoare galbenă cu puncte de culoare maro. Gențiana crește ȋn zonele alpine și ȋn pǎșuni și ȋnflorește ȋntre lunile iulie și septembrie. De la plantǎ se utilizeazǎ rizomii și rǎdǎcinile, iar pentru a fi utilizați ȋn scop medicinal aceștia se usucǎ.

Citeşte mai mult...
 

coada-caluluiCoada-calului (Equisetum arvense) este recunoscutǎ ȋncǎ din cele mai vechi timpuri ca și o importantǎ sursǎ de acid salicilic. Coada-calului este utilizatǎ pentru vindecarea ulcerelor și a rănilor, ȋmpotriva tuberculozei și a bolilor de rinichi, a reumatismului acut sau cronic, ȋn artrite, ȋn infecții ale tractului urinar și un foarte bun remediu ȋmpotriva osteoporozei.

Citeşte mai mult...
 

urzicaUrzica (Urtica dioica) este o plantǎ rǎspȃnditǎ la nivelul ȋntregii țǎri, care se recolteazǎ din luna mai pȃnǎ ȋn luna octombrie.

 

Planta este bogatǎ ȋn nutrienți și acizi grași dar conține și calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, seleniu, sulf, zinc, precum și vitaminele B-1, B-2, B-3, B-5 , C, E, K sau acid folic.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 9 din 12

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii