+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Boala Alzheimer, o problema majora de sanatate publica

7pm - March 6, 2012

Conferința Națională de Alzheimer a reunit la București, în zilele de 23-25 februarie 2012, la Institutul Național de Statistică, personalitățile medicale implicate în problematica bolii Alzheimer. Pornind de la premisa că această boală nu este considerată o problemă majoră de sănătate publică, participanții au dezbătut pe marginea dificultăților întâmpinate de bolnavii de Alzheimer, dar și despre actualitățile din domeniul demențelor.

În acest sens, Dr. Victor Olsavszky, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în România, a declarat: "Boala Alzheimer reprezintă a cincea cauză, cel puțin în Europa, care stă la baza anilor de viață petrecuți în dizabilitate. Alzheimerul este o problemă majoră de sănătate publică și asta din cauză că în 5 ani populația peste 65 de ani o va depăși pe cea sub 5 ani. Din păcate, în România, acest lucru se întâmplă deja."

Annette Dumas, EU Public Affairs Officer, prezentă și ea la dezbatere, a amintit despre eforturile financiare care se fac la nivelul Uniunii Europene pentru grăbirea procesului de cercetare. Cu toate acestea, necunoașterea cauzelor care provoacă boala Alzheimer este un punct în minus care încetinește procesul de cercetare pentru găsirea unor tratamente.

Cu toate acestea, Casa Națională de Asigurări de Sănătate, prin reprezentaul său, consilierul Ioana Bianchi, și-a manifestat deschiderea la un dialog cu Societatea Română de Alzheimer, pentru a găsi soluții care să îmbunătățească viața bolnavilor de Alzheimer.

Alzheimer este o boală degenerativă care afectează țesutul cerebral în special la persoanele de peste 65 de ani. Boala este marcată de un declin mintal devastator: funcțiile intelectuale, limbajul, memoria și înțelegerea se deteriorează.

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii