+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Dedalus TeamNet lanseaza un sistem informatic dedicat spitalelor

2pm - September 7, 2012

Noua lege a Sănătății impune obligativitatea instituțiilor medicale de a calcula costul per pacient la externare. Acest aspect corelat lipsa sistemelor informatice din 50% din spitalele din România, au determinat firma de softwear medical, Dedalus TeamNet, să lanseze pe piața românească Hospital Information System. HIS un sistem medical complex, ce va ajuta la gestionarea informațiilor dintr-un spital.

"Ca să avem calitate, ne trebuie în primul rând un sistem de management. Un sistem de management, care conține un set de reguli, de proceduri și instrumente de management. O altă componentă a unui sistem de management este monitorizarea activităților pe care cu toții le facem în beneficiul calității. Astăzi, iată că noi lansăm, dacă vreți, o companie care va livra instrumente de monitorizare a activităților", a declarat Emilian Costaș, General Manager Dedalus TeamNet.

Printre instrumentele de monitorizare pe care le oferă HIS se numără dosarul electronic al pacientului, bussiness analysis-ul, e-booking-ul și e-prescriotion, toate acestea menite să vină în ajutorul pacientului și al cadrelor medicale prin eliminarea greșelilor de diagnosticare, scurtarea timpului de așteptare și așa mai departe. Brățăra cu cod unic este o altă soluție oferită de Dedalus TeamNet, care va permite identificarea corectă a pacienților și eliminearea erorilor medicale.

"Se produc foarte multe erori din cauza lipsei de identificare reală a pacienților. Au fost situații în care s-au creat confuzii între pacienți. Investigațiile paraclinice sunt făcute în mod eronat altor pacienți și așa mai departe", a declarat Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților.

Lansarea sistemului informatic este susținută și de către Marius Filip, Medic Șef la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, care este de părere că o creștere a numărului de companii de softwear medical pe piața românească nu face decât să crească competitivitatea și deci și calitatea serviciilor oferite.

"Fiind un nou jucător, putem să-i îndrumăm corect, axat de dorințele noastre și pe cerințele pieței medicale, ale pacienților și interesului pacienților. Aceasta este politica noastră, de a dialoga cu ei și de a colabora. Noi îi consideram pe toti partenirii noștri", a declarat Marius Filip, Medic Șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Cu toate acestea, firmele de softwear medical se confruntă în continuare cu slaba finanțare a unităților medicale. În ciuda acestui fapt, Dedalus TeamNet își propune să devină leader pe piața românească în 3 ani, având deja în curs un contract și propunându-și ca, până la sfârșitul anului, să implementeze sistemul în alte 4-5 spitale.

Citește și:

Dedalus TeamNet lanseaza Hospital Information System (HIS)

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii