+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Lansare de proiect european la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu"

12pm - August 18, 2011

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, în calitate de autoritate contractantă, Clinica de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă a Spitalului Clinic de Urgenţă Judeţean Constanţa şi Spitalul clinic de copii Braşov, în calitate de parteneri naţionali, au anunţat lansarea proiectului “Perfecţionare în terapia medico-chirurgicală de urgenţă a arsurilor pentru copii de vârsta mică (0-4 ani) la nivel multiregional”, având o periodă de implementare de 24 de luni şi o valoare totală de 55.18355,76 RON.

“Arsura este cea mai mare urgenţă medico-chirurgicală, cel mai grav accident care i se poate întampla unei fiinţe umane iar acest program este unul foarte ambiţios ce îşi propune să dea expertiză la peste 1600 de doctori şi asistente de pe întreg teritoriul ţării. Va fi un program de anvergură, cu un impact medical major.” a declarat managerul de proiect şi manager al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, prof. univ dr. Dan Mircea Enescu în cadrul conferinţei de presă pentru lansarea proiectului.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă „dezvoltarea competenţelor medicale pentru personalul medical în domeniul terapiei medico-chirurgicale de urgenţă a arsurilor pentru copii cu vârsta între 0-4 ani la nivel multiregional”.

Proiectul îşi propune să realizeze formarea profesională specifică în terapia medico-chirurgicală de urgenţă a arsurilor prin folosirea sistemului de videoconferinţă şi utilizarea platformei de instruire elearning. Grupul ţintă al proiectului este alcătuit din 1690 de cadre medicale, reprezentând 560 de medici şi 1130 asistenţi medicali. “Mă simt onorat că pot participa la standardizarea tratamentului copiilor arşi în România. În faţa bolii fiecare copil trebuie să aibă aceeaşi şansă.

Centrul de la Constanţa se află într-o zonă privată de participarea şi prezenţa cadrelor de specialitate care să aibă pregatirea necesară în îngrijirea arşilor, aşa că acest program este extrem de bine venit pentru această zonă.” a declarat în cadrul conferinţei prof. univ. dr. Ion Bordeianu de la Clinica de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă a Spitalului Clinic de Urgenţă Judeţean Constanţa, partener naţional proiect în cadrul acestui proiect.

Proiectul contribuie la utilizarea eficientă a capitalului uman deosebit de valoros existent în prezent în sistemul medical românesc, reprezentat de specialiştii din domeniul urgenţelor medicale pentru copii şi care, prin intervenţia lor nemijlocită, contribuie la reducerea mortalităţii.

“În tratarea acestor copii cea mai valoroasă dotare este creierul doctorului, să ştii ce se întamplă cu acel copil. Iar acest proiect ne va furniza expertiza necesară ca să putem da o şansă în plus tuturor copiilor arşi” a mai declarat prof. univ dr. Dan Mircea Enescu.

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii