+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • dr belusica
  • Marius Barbu

Reporterii Realitatii: Explore Medicine TV, proiect medical unic in lume

5pm - April 2, 2012

 

Proiectul medical Explore Medicine TV, dezvoltat de Sănătatea Media Group în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, a fost prezentat în cadrul emisiunii Reporterii Realității, difuzată sambătă seara pe postul de televiziune Realitatea TV. Proiectul medical unic în lume vine în sprijinul procesului de învățare al studenților la Medicină, punându-le la dispoziție, online, materiale video didactice sub forma unor intervenții chirurgicale filmate și explicate.

Materialele didactice video își au originile în 1901, când este lansat primul film medical de renumitul profesor neurolog Gheorghe Marinescu, cel care a folosit pentru prima dată cinematografia în scop științific. Astăzi, rolul lui Gheorghe Marinescu îi revine Simonei Maria Vlădica, inițiatoarea proiectului medical și directorul general Sănătatea Media Group și Conf. Univ. Dr. Laurențiu Belușică, care au muncit și clădit împreună portalul de educație online medical, Explore Medicine TV. Proiectul medical se dorește a fi un papirus modern, în care specialiștii medicinei românești lasă generațiilor următoare ștafeta învățăturilor.

Deși proiectul medical Explore Medicine TV prezentat în cadrul emisiunii Reporterii Realității de pe postul de televiziune Realitatea TV este abia la început, acesta se dorește a fi debutul unei noi perioade, în care studenții să poată citi referințele bibliografice și să poată urmări din fața calculatorului imagini și proceduri inedite, direct din sala de operații.

Proiectul medical unic în lume este dezvoltat în colaborare cu cea mai de prestigiu Universitate de Medicină și Farmacie din țară, și anume Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București. Materialele video didactice se adresează studenților de la medicină din toată țara, dar și medicilor români și străini, materialele didactice video fiind dublate în limba engleză.

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii