+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Sectie UPU la Spitalul Grigore Alexandrescu

12am - September 11, 2015

Peste 50 de mii de copii din toata ţara au de astăzi şanse mai mari la viaţă, odată cu deschiderea unei unităţi de Primiri Urgente la standarde internaţionale la spitalul Grigore Alexandrescu". În urma lucrărilor de renovare, capacitatea unităţii aproape s-a triplat de la 8 la peste 20 de paturi. Luna viitoare ar trebui să fie gata şi Centrul de chirurgie cardiacă pediatrică, iar de anul viitor vor începe lucrările la o nouă clădire pentru secţia de pediatrie.

Nu orice spital din Europa şi din lume poate să se mândrească cu aparatură de ultimă generaţie, a declarat Dan Mircea Enescu, managerul spitalului "Grigore Alexandrescu" la inaugurarea Unităţii de primiri urgenţe.

În noua cameră de gardă, de trei ori mai mare comparativ cu cea în care erau primiţi micuţii până acum, vor putea fi trataţi 50.000 de bolnavi urmând ca la finalizarea lucrărilor capacitatea să crească la peste 100.000 de copii anual.

Anual, aproape 30 de mii de cazuri sunt rezolvate de către specialiştii de aici. Noua Unitate de Primire Urgenţe va primi pacienţi încă din această seară. Grigore Alexandrescu” este cel mai vechi spital pentru copii din România, dat în folosinţă în anul 1886. În unitate funcţionează 10 secţii clinice şi numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoţitoare şi 17 ambulatorii de specialitate.

Sursa: http://tv-h.ro

 

Vezi si:
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii