+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli de stomac

esofagitaEsofagita se definește drept inflamația care afectează țesuturile esofagului, tubul muscular prin care se realizeazǎ legǎtura ȋntre gurǎ și stomac. Esofagita face ca pacintul sǎ aiba probleme de  înghițire și cauzeazǎ dureri în piept. Cauzele esofagitei pot fi variate de la  infectii, anumite medicamente orale sau chiar unele alergii.

Citeşte mai mult...
 

abces-hepaticUn abces hepatic se definește drept o acumulare locală de puroi ȋn ficat. Abcesul determină o creștere a presiunii în ficat, dar și distrugerea  țesutului hepatic sănătos. Starea pacientului poate deveni criticǎ ȋn momentul ȋn care infecția ajunge ȋn fluxul de sânge,  fenomen ce duce  la dezvoltarea septicemiei.

Citeşte mai mult...
 

stenoza-piloricaStenoza piloricǎ este o boalǎ care afectează peretele pilorului. În stenoză pilorică, mușchii piloruluii se îngroașǎ iar lumenul se subțiază ceea ce duce la blocarea alimentelor. Boala poate duce la vomǎ puternicǎ, deshidratare și pierdere ȋn greutate. De asemenea, bebelușilor bolnavi le este mai mereu foame, ceea ce poate reprezenta un semn de ȋntrebare pentru pǎrinți. Stenoza pilorică poate fi tratatǎ prin intermediul unei intervenții chirurgicale.

Citeşte mai mult...
 

infectie-norovirusInfecția cu norovirus este o afecțiune ce provoacǎ diaree severǎ și vǎrsǎturi, iar acești viruși sunt o cauzǎ  majoră a bolior gastrointestinale. De obicei, persoanele care suferă de această infecție dezvoltă diaree și dureri abdominale în termen de 24 până la 48 de ore de la expunere. Simptomele produse de norovirus pot dura câteva zile, dar cele mai multe persoane își revin complet fǎrǎ tratament.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 4 din 8

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 Următor > Sfârşit >>
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii