+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli imunologice

lupusLupusul eritematos sistemic este o boală cronică inflamatorie care apare atunci când sistemul imunitar atacă propriile ţesuturi şi organe. Boala poate fi dificil de diagnosticat deoarece simptomele provocate sunt asemănătoare cu cele ale altor boli. La unii oameni lupusul poate fi declanşat de infecţii, anumite medicamente sau chiar de lumina soarelui. 

Citeşte mai mult...
 

sclerodermieSclerodermia este  o boalǎ autoimunǎ ce cauzeazǎ ȋngroșarea pielii și a organelor interne. Mai mult, cuvȃntul sclerodermie se traduce prin  "piele tare". Sclerodermia apare atunci cȃnd organismul produce prea mult colagen, proteinǎ din care sunt constituie țesuturile conjunctive. Sclerodermia poate fi localizatǎ, iar ȋn acest caz afecteazǎ doar pielea de pe mâini și față sau sistemicǎ, o boalǎ mai gravǎ care afectează mai multe părți ale corpului, inclusiv organele interne.

Citeşte mai mult...
 

dermatomiozitaDermatomiozita este o boală inflamatorie autoimunǎ caracterizatǎ prin slăbiciune musculară și o erupție cutanatǎ distinctivǎ. Boala afecteazǎ atȃt adulții, cȃt și copii. La adulți, dermatomiozita apare de obicei  ȋntre vȃrsta de 40 și 60 de ani, iar la copii boala apare adesea ȋntre 5 și 15 ani.

Citeşte mai mult...
 

sindromul-Churg-StraussSindromul Churg-Strauss cunoscut, de asemenea, și sub numele de granulomatozǎ alergicǎ și este o tulburare care duce la inflamarea vaselor de sânge. Această inflamație poate limita fluxul de sȃnge cǎtre organe și țesuturi, ceea ce duce la deteriorarea acestora.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 3 din 4

<< Început < Anterior 1 2 3 4 Următor > Sfârşit >>
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii