+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli infectioase

Aspergiloza 1Aspergiloza este o infecție cauzată de o ciupercă numită Aspergillus. Există mai multe tipuri de aspergiloză. Un tip de aspergiloză este aspergiloza invazivă, o boala care afectează de obicei persoanele cu un sistem imunitar slăbit. În acest caz, ciuperca invadează și afectează țesuturile din organism. Aspergiloza invazivă atacă cel mai frecvent plămânii, dar Aspergillus se poate răspândi în tot corpul și poate provoca infecții în alte organe.

Citeşte mai mult...
 

melioidozaMelioidoza, de asemenea, numită și boala lui Whitmore, este o boală infecțioasă care poate infecta atât oamenii, cât și animalele. Afecțiunea este cauzată de bacteria Burkholderia pseudomallei.

Citeşte mai mult...
 

brucelozaBruceloza este o boală infecțioasă gravă provocată de Brucelle, o familie de bacterii, care apar la microscop sub formă de bastonașe sau coci. Oamenii pot obține boala, atunci când aceștia sunt în contact cu animale infectate sau produse de origine animală contaminată cu bacterii. Animalele cel mai frecvent infectate sunt: oi, bovine, capre, porci și câini.

Citeşte mai mult...
 

infectie-adenovirusAdenovirusurile sunt virusuri ADN ce cauzează diferite infecții și tulburări precum encefalita, gastroenterita, pneumonia sau tusea convulsivă. Adenovirusurile au fost descoperite în 1953, iar în prezent se cunosc peste 40 de tipuri. Cei mai afectați sunt copii, în special în perioadele de toamnă, iarnă și primăvară.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 10 din 15

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii