+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli infectioase

virusul-chikungunya 1Virusul Chikungunya este transmis la oameni de țânțari. Cele mai frecvente simptome ale infecției cu virusul Chikungunya sunt febra și durerile articulare. Alte simptome pot include dureri de cap, dureri musculare, umflarea articulațiilor sau erupții cutanate. Focarele au apărut în țări din Africa, Asia, Europa și Oceanul Indian și Pacific.

Citeşte mai mult...
 

toxoplasmozaUn parazit unicelular numit Toxoplasma gondii cauzează boala cunoscută sub numele de toxoplasmoză. În timp ce parazitul se găsește în întreaga lume, inclusiv în România.

Citeşte mai mult...
 

paduchi-de-corpPediculoza de corp este cauzată de păduchii de corp care sunt insecte parazite ce trăiesc pe haine și lenjeria de pat folosită de către persoane infestate. Păduchii își depun frecvent ouăle pe sau în apropierea cusăturilor de îmbrăcăminte. Paduchii sunt organisme care trebuie să se hrănească cu sânge și, de obicei, se deplasează numai pe piele pentru a se hrăni.

Citeşte mai mult...
 

meningita-viralaMeningita virală este de multe ori mai puțin severă decât meningita bacteriană și de obicei dispare fără tratament specific. Dar meningita virală poate fi severă sau fatală în funcție de virusul care cauzează infecția, vârsta persoanei sau dacă pacientul are un sistem imunitar slăbit. 

Citeşte mai mult...
 

Pagina 9 din 15

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii