+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Boli nefrologice

nefritaNefrita este o boalǎ inflamatorie ce poate afecta un singur rinichi sau ambii rinichi. Boala este provocatǎ de o atingere a țesutului interstițial pe cale urinarǎ. Nefritele sunt, cel mai adesea,  provocate de o infecție sau de o malformație la nivelul cǎilor excretorii.

Citeşte mai mult...
 

disurieDisuria reprezintǎ termenul medical utilizat pentru a descrie durerea sau usturimea resimțită în timpul micțiunii. Disuria este mai comunǎ la femei, iar datele statistice aratǎ faptul cǎ aproape 25% dintre femei suferǎ de disurie ȋn fiecare an.

Citeşte mai mult...
 

litrotipsieLitotripsia este o procedurǎ neinvazivǎ utilizatǎ pentru tratarea pietrelor la rinichi de mari dimensiuni. Litotripsia trateazǎ  acești calculi renali, prin trimiterea unor unde de soc suficient de puternice pentru a ȋi sfarȃma. Aceștia se vor sparge ȋn pietre de dimensiuni mici iar ȋn acest mod vor putea fi eliminați ȋn mod natural fǎrǎ a fi nevoie de o intervenție chirirgicalǎ.

Citeşte mai mult...
 

dieta-litiaza-renalaLitiaza renalǎ sau calculi renali, așa cum mai sunt cunoscuți, sunt bucǎți solide de minerale cristalizate, care se formezǎ la nivelul rinichilor. Cele mai frecvente tipuri de litiaza renalǎ sunt litiazǎ renala calcicǎ și litiaza renalǎ oxalicǎ, iar alimentația pacientului va varia ȋn funcție de acest factor.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 2 din 4

<< Început < Anterior 1 2 3 4 Următor > Sfârşit >>
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii