+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Bolile copilariei

dureri-cap-copilDurerile de cap la copii sunt destul de frecvente, ȋnsǎ ca și ȋn cazul adulților, de obicei, nu sunt grave. Cu toate acestea, dacǎ durerile se repetǎ ȋn mod constant cauza declanșatoare trebuie investigatǎ. Cele mai comune cauze care duc la dezvoltarea durerilor de cap la copil sunt migrenele, stresul și anumite traume, bolile sinusurilor dar și anumite probleme oculare. 

Citeşte mai mult...
 

toxocarozaToxocaroza este o boalǎ provocatǎ de infestarea cu larve de T.canis de la cȃini și pisici și apare ȋn special ȋn cazul copiilor mai mici de zece ani. Infecția poate afecta  ficatul, inima, plǎmȃnii,  ochii și creierul.

Citeşte mai mult...
 

scarlatinaScarlatina este o consideratǎ o boalǎ a copilariei, fiind o afecțiune ce se  caracterizeazǎ printr-o erupție roșiaticǎ, ce acoperă cea mai mare parte a corpului. Scarlatina este aproape întotdeauna însoțită de durerea în gât și de febră mare. Boala apare cel mai frecvent la copiii cu vȃrste ȋntre 5  și 15 ani.

Citeşte mai mult...
 

tuse-convulsivaTusea convulsivǎ este o infecție foarte contagioasă a tractului respirator. Astǎzi, tusea convulsivǎ afecteazǎ ȋn primul rȃnd copiii prea mici pentru a fi vaccinați sau pe copii cu  probleme de imunitate. Vaccinarea  se administereazǎ de obicei la vȃrsta de douǎ luni, cu apel la patru- șase-15 - 18 luni și 4 - 6 ani.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 2 din 3

<< Început < Anterior 1 2 3 Următor > Sfârşit >>
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii