+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Diabet si boli de nutritie

boala-hartnupBoala Hartnup este o boalǎ de metabolism ce se caracterizeazǎ prin  incapacitatea de a metaboliza aminoacizii in intestinul subțire și ȋn  rinichi. Cele mai multe persoane nu au simptome, ȋnsǎ  expunerea la soare sau alimentația sǎracǎ ȋn vitamine poate provoca erupții cutanate sau unele simptome neurologice cauzate de deficitul de niacinǎ (vitamina B3).

Citeşte mai mult...
 

insulinaInsulina a fost descoperită în anul 1921 de către Nicolae Păulescu, acesta denumind-o într-un articol din data de 31 august 1921 cu termenul de „pancretină”.  În februarie 1922, Frederik Banting şi Charles Best au publicat un articol în care au fost prezentate pentru prima dată efectele substanţei, denumită acum insulină, asupra unui pacient.

Citeşte mai mult...
 

diabetDiabetul de tip II, cunoscut şi sub numele de non-insulinodependent este o afecţiune cronică care afectează modul în care organismul metabolizează zahărul (glucoza) din sânge.

Citeşte mai mult...
 

picior-diabetic

Diabetul zaharat este o afecțiune în care nivelurile ridicate de glucozǎ din sȃnge poate afecta, ȋn timp,  nervii, rinichii, ochii, și vasele de sȃnge. Diabetul reduce, de asemenea, capacitatea organismului de a lupta cu infecția. Atunci când diabetul nu este bine controlat, apar leziuni la nivelul diferitelor organe iar sistemul  imunitar este mult mai slǎbit. Problemele membrelor inferioare sunt mai frecvente la persoanele care suferǎ diabet zaharat, 85% dintre  amputațiile de gambǎ non-traumatice sunt cauzate de un ulcer diabetic.

Citeşte mai mult...
 

Pagina 4 din 6

<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 Următor > Sfârşit >>
Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii