+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

EMAIL Imprimare

Calendar evenimente

Eveniment 

Titlu:
A XVI-a Conferinta Nationala de Ingrijiri Paliative
Când:
08.10.2015 - 10.10.2015
Unde:
Conferinta -
Categorie:
Ingrijiri Paliative

Descrierea

Asociatia Nationala de Ingrijiri Paliative (ANIP) www.anip.ro si Fundatia HOSPICE Casa Sperantei www.hospice.ro organizeaza in perioada 8-10 octombrie 2015, la Targu Mures, Hotel Business, Conferinta Nationala de Ingrijiri Paliative: “Ingrijirea paliativa: dialog si conexiune”. Aceasta a 16-a editie a conferintei este organizata chiar de Ziua Mondiala Hospice si a Ingrijirii Paliative (10 octombrie), care in acest an atrage atentia asupra „pacientilor invizibili”- cei care traiesc in conditii-limita, fara acces sau cu acces dificil la ingrijiri paliative. Tocmai de aceea HOSPICE Casa Sperantei foloseste aceasta ocazie pentru a face vizibila platforma online www.infopaliatie.ro - primul pas in sprijinul celor care se confrunta cu lipsa serviciilor de ingrijiri paliative la noi in tara, adica 140.000 de bolnavi oncologici si nononcologici. In acelasi context, in saptamana evenimentului va putea fi vizibila la Targu Mures expozitia itineranta „Traind cu boala”- o colectie de imagini si povesti ale pacientilor HOSPICE.

Comitet stiintific: Conf. Dr. Daniela Mosoiu (presedinte), As. Univ. Dr. Sorin Albu, Prof. Dr. Despina Baghiu, As. Univ. Estera Boeriu, Dr. Razvan Curca, As. Med. Florentina Curpas, As. soc. Emilia Diaconu, Malina Dumitrescu, Dr. Angelica Lascu, As. Med. Nicoleta Mitrea, Dr. Sorina Pop, SL Dr. Vladimir Poroch, Dr. Monika Szabo, Conf. univ. Dr. Monica Tarcea, Dr. Stefanel Vlad.

Parteneri media: Viata Medicala, Pagina Medicala, Explore Medicine Tv, MedicalManager, Revista Politici de Sanatate, MediPedia, Romanian Journal of Oncology and Hematology, ROmedic, Gala Societatii Civile.

Evenimentul este urmarit in fiecare an (din 1999) de peste 150 de participanti din toata tara: medici, asistenti medicali, psihologi, asistenti sociali, indrumatori spirituali, specialisti terapeuti. Medicii interesati vin din 16 specialitati diferite, cei mai numerosi fiind medicii de familie si medicii oncologi. Peste treizeci de lectori din tara dar si din strainatate prezinta cele mai interesante si actuale subiecte de ingrijire paliativa, in plenare, ateliere si sesiuni de comunicari orale.

Invitati speciali: Dr. Alison Landon (UK), Conf. univ. Dr. Monica Tarcea- decanul UMF Tg Mures, Prof. Dr. Despina Baghiu- presedintele Societatii Romane de Onco-Hematologie Pediatrica (SROHP) si Prof.Dr. Dorel Sandesc- secretar de stat in Ministerul Sanatatii. Conf. Dr. Daniela Mosoiu va transmite mesajul Asociatiei Europene de Ingrijiri Paliative EAPC ca membru in board-ul acestei organizatii internationale.

Noua editie a Catalogului serviciilor de ingrijiri paliative din Romania va fi lansata cu aceasta ocazie.

Conferinta este creditata EMC, in fiecare an, de catre Colegiul Medicilor din Romania si de catre Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania.

In cadrul conferintei vor fi prezentate cateva proiecte de perspectiva pentru dezvoltarea ingrijirii paliative in Romania:

·         Crearea unui sistem national de evaluare a serviciilor de ingrijiri paliative (proiect-pilot in Brasov, Bucuresti, Oradea, Cluj, Iasi)

·         Pasi in implementarea programului national de ingrijiri paliative: abordarea paliativa prin medicina de familie (proiect pilot in Brasov, Bucuresti, Iasi, Cluj)

·         Primii pasi in completarea serviciilor de ingrijiri paliative din Romania cu asistenta juridica pentru pacienti

·         Dezvoltarea voluntariatului in serviciile de ingrijiri paliative din Romania

Inscrierile la conferinta se pot face pana in data de 1 octombrie 2015.

Pentru INSCRIERI si mai multe INFORMATII accesati http://www.anip.ro/conferinta-nationala/

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii