+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Joi, 13 Septembrie 2012 13:01

Lymphoma1Luna septembrie este Luna Internaționalǎ de Luptǎ Ȋmpotriva Limfomului iar prin campania „Info Limfom", persoanele care manifestǎ simptome specifice bolii vor putea sǎ beneficieze de consultații și analize de laborator gratuite ȋn perioada 15 septembrie-1 octombrie.

 

Analizele de laborator și consulațiile vor fi oferite ȋn cadrul unei clinici private, pentru a ajuta la diagnosticarea precoce a acestui tip de cancer.

Dr. Radu Niculescu, de la Asociaţia Bolnavilor cu Limfom, a explicat: „Ca în fiecare an, în luna septembrie, ne unim eforturile pentru un scop nobil: informarea populaţiei aspura importanţei detectării precoce a limfomului. Considerăm că este datoria noastră să aducem în atenţia publicului larg faptul că limfomul înseamnă cancer limfatic. Însă, această campanie face mai mult decât să informeze. Prin parteneriatul cu o clinicǎ particularǎ (n.r), am reuşit să putem oferi gratuit analizele de laborator şi consultaţii de specialitate, în perioada 15 septembrie - 1 octombrie", a declarat medicul, scrie romȃnialiberǎ.ro

Specialiștii afirmǎ cǎ dacǎ diagnosticarea este precoce iar tratamentul este aplicat corect, șansele de ȋnsǎnǎtoșire ale pacientului pot ajunge chiar și la 90%. Semnele care ar trebui sǎ ȋngrijoreze un pacient sunt: mâncărimi persistente la nivelul ȋntregului corp, tuse sau respirație ȋngreunatǎ, creșterea ȋn volum nedureroasǎ a ganglionilor limfatici de la nivelul gȃtului, axilei sau a zonei inghinale, scǎderea ȋn greutate rapidǎ, obosealǎ și transpirații nocturne.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Luna septembrie este Luna Internationala de Lupta Impotriva Limfomului

Daniela Simion, o studenta eminenta de 21 de ani, are nevoie de ajutor urgent

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii