+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Marţi, 30 August 2011 02:00

Noua tulpina de E.coli care s-a raspândit în Europa este necunoscuta, a anuntat astazi Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Potrivit specialistilor organizatiei, este vorba despre o tulpina mutant rezultata din doua bacterii diferite de E.coli, care contin gene letale. Este o tulpina unica, nedescoperita pâna acum, (...) ale carei caracteristici variate o fac mai virulaneta si capabila sa produca toxine, a declarat Hilde Kruse, expert în probleme de sanatate alimentara în cadrul OMS.

 

Tulpina letala de E.coli, care face victime în Europa, a ajuns si peste Ocean. Centrul pentru Controlul Bolilor si Infectiilor din Statele Unite a anuntat ca doi cetateni americani care au calatorit recent în nordul Germaniei s-au internat la întoarcerea în tara, din cauza unei stari de sanatate agravate. Dr. Robert Tauxe, de la Centrul pentru Controlul Bolilor si Infectiilor, a declarat pentru msnbc.com ca nu a vazut niciodata un asemenea organism (bacteria în cauza, n.n.). Potrivit expertului, acest tip de bacterie este rezistent la numeroase dintre antibioticele cunoscute.

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii