+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Marţi, 30 August 2011 02:00

SNMF si FNPMF anunta ca medicii de familie nu vor semna actele aditionale despre care s-a anuntat astazi în judete prin comunicate emise de casele judetene catre furnizorii de servicii.

 

Anuntul face referire la actele normative în vigoare. Atragem atentia ca actul normativ în vigoare în acest moment este HG nr. 1389/2010 cu modificarea din 31 mai 2011, ce reprezinta contractul-cadru 2011 – 2012, aplicabil de astazi, act la care ordinul Ordinul ministrului sanatatii si al presedintelui C.N.A.S. nr. 864/538/2011 prin care se aproba Normele metodologice de aplicare a Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale în cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anul 2011 urmeaza a fi publicat., se arata într-un comunicat de presa.

 

Prin urmare, atragem atentia ca exprimarea ambigua din anuntul respectiv este menita sa induca în eroare atât opinia publica, pacientii, cât si reprezentantii presei, pentru a devia atentia de la problemele reale ale acestui act normativ., se mai mentioneaza în comunicat.

 

Semnarea acestui act aditional este echivalenta cu semnarea de facto a contractului pentru 2011, doar ca este pe o perioada limitata de timp.  Nu se poate semna un act aditional la contractul din 2010 – cu norme valabile pentru contractul-cadru din 2011-2012 - deoarece contractul-cadru 2010 nu mai este în vigoare de la sfârsitul lunii mai.

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii