+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Vineri, 25 Iulie 2014 14:18

bebelus control medicalFondurile alocate programelor naționale de sănătate în proiectul de buget realizat anul trecut au fost insuficiente, motiv pentru care Ministerul Sănătății a luat o serie de decizii pentru a asigura îngrijirea optimă a nou-născuților prematuri.

În primul rând, Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu a a solicitat suplimentarea fondurilor destinate funcţionării programelor naţionale de sănătate la rectificarea bugetară care va fi realizată la sfârşitul lunii, inclusiv pentru componenta de îngrijire nou-născuţi prematuri.

În al doilea rând, Nicolae Bănicioiu a cerut unităților sanitare să aloce fondurile necesare pentru asigurarea asistenţei medicale a nou-născuţilor premature, având în vedere că acestea dispun de fonduri necesare până la asigurarea finanţării prin rectificare.

În prezent, banii pentru buna funcționare a maternităţilor şi a secţiilor de neonatologie din ţară în care se acordă asistenţă medicală de specialitate nou-născuţilor prematuri sunt asigurați atât din bugetele unităţilor sanitare în care funcţionează aceste secţii, cât şi în cadrul unei componente a Programului Naţional Mama şi Copil. Pentru a nu se mai confrunta cu probleme pe viitor, Ministrul Sănătății a cerut Agenţiei Naţionale de Programe să analizeze posibilitatea ca, începând de anul viitor, componenta de îngrijire a nou-născuţilor prematuri să devină program naţional, se arată în comunicatul de presă emis de Ministerul Sănătății.

 

Autor: Alexandra Necula

Citește și:

Nicolae Banicioiu: Medicina de transplant este esentiala pentru un sistem medical modern

Peste 2.500 de persoane sunt pe lista de asteptare pentru transplant de rinichi

 

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii