+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Marţi, 12 Februarie 2013 17:19

marirea-buzelorProcedura de mǎrire a buzelor este realizatǎ de cǎtre un medic chirurg plastician și constǎ ȋn injectarea de substanțe la nivelul buzelor sau realizarea unor implanturi pentru a le da acestora volum și contur.

 

Cu toate acestea, procedura nu se adreseazǎ oricǎrui tip de pacient. Astfel, aceasta nu este recomandatǎ ȋn cazul pacienților care suferǎ de afecțiuni precum: diabet zaharat, lupus, tulburǎri vasculare sau hemoragice și nici pacienților care utilizeazǎ tratamente cu anticoagulante sau trombolitice. De asemenea, dacă pacientul fumeazǎ, timpul de vindecare dupǎ intervenție va fi mai mare. Se recomandǎ evitarea fumatului cu douǎ sǎptǎmȃni ȋnainte de intervenție pentru a evita complicațiile.

Mǎrirea buzelor poate fi realizatǎ prin filleri injectabili temporari, prin filleri injectabili permanenți dar și prin intermediul procedurilor chirurgicale, cu toate cǎ ultima variantǎ este astǎzi mai puțin utilizatǎ. Operația dureazǎ ȋntre 30 de minute și douǎ ore și se realizeazǎ dupǎ ce medicul a efectuat o anestezie localǎ.

 

Procedura:

Dupǎ efectuarea anesteziei, un material natural, sintetic sau grăsime prelevatǎ de pe coapse sau de pe abdomen, poate fi injectatǎ sau implantatǎ ȋn buze. O injecție este, de obicei, suficientǎ pentru a produce rezultatul dorit de pacientǎ, ȋnsǎ efectul este temporar și poate necesita repetarea periodicǎ.

Fillerii injectabili (metodǎ nechirurgicalǎ)

Astǎzi existǎ multe materiale disponibile pentru mǎrirea buzelor iar medicul chirurg este cel care va alege substanța potrivitǎ ȋn funcție de rezultatele pe care pacienta le dorește, ȋn funcție de alergiile pe care acesta le are dar și ȋn funcție de cȃt timp se vor pǎstra rezultatele.

• Substanțe sintetice pentru mǎrirea buzelor: Aceste substanțe pǎstreazǎ rezultatul mai mult timp ȋnsǎ au un risc crescut de apariție a reacțiilor alergice.

• Țesuturi proprii: Pentru cǎ substanța provine de la pacient, riscul dea dezvolta o reacție alegicǎ este mult mai mic. Rezultatele dureazǎ, de obicei, în jur de șase luni.

• Substanțe ce conțin acid hialuronic

Implanturi (metodǎ chirugicalǎ)

Aceste implanturi sunt permanente, dar pot fi eliminate dacă este necesar. Medicul chirurg poate implanta la nivelul buzeor un material sintetic sau grǎsime din alte zone ale corpului. Procedura mai este cunoscutǎ sub numele de lipofiling. În timp ce recuperarea dupǎ utilizarea injecțiilor este de aproximativ o zi sau douǎ, perioada de recuperare dupǎ realizarea unui implant este de aproximativ o săptămână, timp necesar pentru ca roșeața și echimozele sǎ disparǎ. Atunci cȃnd sunt utilizate implanturile sintetice rezultatele sunt permanente, ȋn timp ce utilizarea țesutului de la pacient scade aceastǎ perioadǎ deoarece țesutul poate fi reabsorbit de organism.

 

Dupǎ procedurǎ:

Tumefirea de la nivelul buzelor poate dura cȃteva zile, timp ȋn care pacienta poate avea mici probleme atunci cȃnd vine vorba de alimentație. Ca ȋn cazul oricǎrei intervenții chirurgicale, reacțiile adverse pot fi cauzate de substanțele utilizate pentru implant sau injecții sau de cǎtre anestezic, ȋnsǎ acestea apar ȋn cazuri rare. Nu faceți exerciții fizice cȃteva zile dupǎ ce ați realizat injecții, iar ȋn cazul implantului se recomandǎ evitarea exercițiilor fizice timp de cȃteva sǎptamȃni.

Autor: Lavinia Radu

Citește și:

Blefaroplastia

Abdomenoplastia – generalitati

 

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii