+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

Miercuri, 09 Mai 2012 10:04

sinescu romuroAstăzi, a avut loc dechiderea oficială a celei de-a 28-a ediții a Congresului Național de Urologie ROMURO 2012, manifestare științifică ce are loc în perioada 9-12 mai, la București, în cadrul complexului expozițional Romexpo. Evenimentul cu participare internațională este organizat de Asociația Română de Urologie, al cărei președinte este Acad. Prof.Dr. Ioanel Sinescu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" București.

 

 

"În numele Asociației Române de Urologie sunt deosebit de onorat să vă urăm bun venit la cel de-al XXVIII-lea Congres Național de Urologie, ROMURO 2012, cu participare internațională. În ultimele două decade, A.R.U. și-a dovedit standardul profesional în cadrul Urologiei Europene, accesibilitatea pentru toți urologii români precum și conexiunile profesionale, fără limite, cu colegi din țările europene și din afara continentului. Apropierea profesională cu asociațiile similare din țările central-europene ne-a dovedit resursele de compatibilitate și competitivitate și ne-a situat pe o poziție extrem de onorantă", a declarat Acad.Prof.Univ.Dr. Ioanel Sinescu, în deschiderea ROMURO 2012.

În cadrul evenimentului de deschidere a ROMURO 2012, au fost prezente personalități de marcă ale urologiei europene, printre care: Acad. Prof. Haluk Özen, Uro-Oncology Leadership Programme Honorary Chair și Assoc. Prof. Emre Huri, MD, PhD, FEBU, President of the International Young Urologists Academy.

Congresul, care se bucură de o reputată participare internațională, cuprinde, în premieră pentru România, și Sesiunea Științifică a Academiei Internaționale a Tinerilor Urologi, țara noastră fiind gazda celei de-a treia manifestări la nivel global. De altfel, prima zi a ROMURO 2012 este dedicată în întregime lucrărilor științifice marca „INTERNATIONAL YOUNG UROLOGISTS ACADEMY", având drept tematică aspecte de importanță deosebită din aria vastă a URO-ONCOLOGIEI.

"Suntem deosebit de onorați să găzduim în acest an și cea de-a treia întâlnire internațională a tinerilor urologi. Această manifestare este un semn al încrederii de care se bucură școala de urologie românească și o apreciere a calității profesionale și științifice a tinerilor urologi români", a precizat Acad.Prof.Univ.Dr. Ioanel Sinescu.

În program sunt cuprinse patru sesiuni de "state-of-the-art" prezentate de rezidenți și tineri specialiști urologi din România, Statele Unite ale Americii, Turcia, Grecia, Franța, Brazilia etc, sesiuni moderate de urologi seniori, formatori de specialiști și lideri de opinie în Urologia internațională. În plus, vor fi prezentate și discutate cazuri de mare complexitate.

Joi, 10 mai 2012, va avea loc sesiunea științifică a Școlii Europene de Urologie (ESU), dedicată Asociației Române de Urologie, tematica fiind reprezentată de cel mai frecvent neoplasm din patologia masculină: cancerul de prostată. Vor fi organizate conferințe de specialitate în cadrul cărora vor fi prezentate cazuri clinice deosebite (rezidenți și tineri urologi din România) cu discuții interactive pe această temă.

Celelalte două zile de congres aparțin Asociației Române de Urologie, tematica atingând întreaga gamă a patologiei urologice. Vor fi prezentate 83 de lucrări științifice, 10 video-filme, 4 conferințe și 8 simpozioane satelit pe teme de mare actualitate în Urologia internațională.

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii