+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu
Luni, 20 August 2012 13:25

Aloe VeraAloe Vera este o plantă cunoscută de toată lumea mai ales datorită proprietăţilor sale hidratante. Însă utilizările ei nu se opresc numai la tratarea unor probleme ale epidermei sau la păstrarea sănătăţii şi vitalităţii acesteia. Aloe vera a fost folosită şi pentru păstrarea sănătăţii organelor interne sau pentru tratarea unor afecţiuni ale acestora.

 

Spre exemplu, gelul de aloe vera este folosit pentru prevenirea şi tratarea unor afecţiuni ale tubului digestiv, în special ale colonului şi stomacului, plecând de la afecţiuni minore cum ar fi arsuri la stomac, gastrita şi mergând până la afecţiuni grave ale tubului digestiv.

Un studiu american din anii '80 a reliefat la un eşantion de 20 de suferinzi de boli gastrice, că în cazul tratamentului cu gel de aloe vera la 15 dintre aceştia boala s-a vindecat complet, în vreme ce la ceilalţi afecţiunile s-au ameliorat. Aşadar, întrebuinţările plantei aloe vera, şi în special al gelului de aloe vera, se pot sintetiza în: afecţiuni digestive, stimularea sistemului imunitar, prevenirea creşterii necontrolate a colesterolului, tratarea unor boli precum cele autoimune, precum şi afecţiuni ale epidermei sau menţinerea vitalităţii acesteia. Deşi nu pretindem că aloe vera este un panaceu universal, introducerea ei într-o alimentaţie echilibrată şi diversificata aduce importante beneficii sănătăţii şi previne efectele neplăcute ale pierderii sănătăţii.

Pe scurt, beneficiile plantei aloe vera sunt:

- Acnee

- Arsuri solare

- Răni superficiale

- Stimularea sistemului imunitar

- Protejarea tractului digestiv

- Erupţie cauzată de căldură

- Iritaţie după bărbierit

- Negi

- Păr uscat

- Pete de vârstă

- Piciorul atletului

- Piele uscată

- Psoriazis

- Riduri

- Vezicule

- Zona zoster

Sursa: Televiziunea Medicala

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii