+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Acad. prof. univ. dr. L.M. Popescu, distins cu “Nobelul pentru Cardiologie”

11am - July 10, 2012

Acad. prof. univ.dr. Laurențiu Mircea Popescu a fost premiat în cadrul celui de-al 10-lea Congres Internațional al Societății de Medicină Adaptativă cu "Medalia de Merit" pentru descoperirea și cercetarea telocitelor. Aceasta distincție oferită de Academia Internațională de Cercetări Cardiovasculare este considerată de vârfurile medicinei internaționale un adevărat Premiu Nobel pentru cardiologie.

"Este o descoperire demnă de Premiul Nobel cea pe care dumnealui a făcut-o și îi dorim mult succes. Academia este cu adevărat onorată, eu însumi sunt onorat în numele Academiei în a-l premia cu cea mai distinsă medalie a Academiei, Medalia de Merit, care este dată doar la 27 de persoane din întreaga lume", a declarat Dr . Naranjan S . Dhalla, profesor la Universitatea din Manitoba.

La eveniment a participat și acad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București, care a ținut să sublinieze importanța pe care o are o asemenea descoperire și să-l felicite pe cel care a descoperit telocitele. "Este o descoperire de prim rang și diverse țări, diverse Guverne, diverse Academii și instituții de cercetare l-au invitat pe domnul academician să lucreze acolo, să prezinte acolo, ca să-și facă cunoscute descoperirile, ceea ce i-a adus o recunoaștere la nivel mondial și prin urmare o apreciere care înseamnă o susținere a cercetării", a declarat acesta.

Academicianul Laurenţiu M. Popescu este coordonatorul echipei de medici de la Institutul "Victor Babeş", care a descoperit telocitele, un tip de celule umane cu rol regenerativ, capabile să vindece inima pacienţilor care au suferit un infart miocardic. În prezent, telocitele, reprezintă obiectul de studiu al oamenilor de ştiinţă din toată lumea.

Citește și:

L.M. Popescu, premiat pentru descoperirea si cercetarea telocitelor

L.M. Popescu, premiat la Gala Premiilor Marii Loje Nationale din Romania

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii